Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu am niciun fel de atitudine ostilă faţă de comunitatea maghiară. Nu am şi nu o să am

Ponta: Nu am niciun fel de atitudine ostilă faţă de comunitatea maghiară. Nu am şi nu o să am

Ponta: Nu am niciun fel de atitudine ostilă faţă de comunitatea maghiară. Nu am şi nu o să am
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Feb 2012   •   18:15

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că nu are şi nu va avea „niciun fel de atitudine ostilă” faţă de comunitatea maghiară, nici una „şovină sau extremistă”, conform Mediafax.

Liderul social-democrat a arătat că îi consideră pe „cetăţenii români de etnie maghiară cetăţeni egali în drepturi cu toţi ceilalţi”.

Întrebat care este oferta partidului pentru comunitatea maghiară, Ponta a arătat că în perioada guvernului Năstase maghiarii au obţinut mai multe drepturi şi că el nu a avut niciodată o atitudine ostilă faţă de această comunitate.

"Eu îmi aduc aminte că, în perioada 2000-2004, cu Guvernul Adrian Năstase, s-au întâmplat foarte multe lucruri pentru comunitatea maghiară. La fel, îmi aduc aminte că şi în perioada Guvernului Tăriceanu, când UDMR a fost la guvernare, s-au luat decizii, s-au adoptat legi, cum ar fi tăbliţele bilingve... Deci nu cred că cineva din comunitatea maghiară şi nici UDMR nu poate să reproşeze Guvernului PSD sau Guvernului Tăriceanu că ar fi avut o atitudine ostilă faţă de comunitatea maghiară", a spus Victor Ponta.

De asemenea, liderul PSD a menţionat că el nu are niciun fel de atitudine ostilă şi îi consideră pe maghiari egali în drepturi cu ceilalţi cetăţeni ai ţării.

"Nici eu nu am o atitudine şi n-o să am niciun fel de atitudine ostilă, şovină sau extremistă. Eu îi consider pe cetăţenii români de etnie maghiară cetăţeni egali în drepturi cu toţi ceilalţi", a afirmat Ponta.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close