Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu demisionez. Imaginea României pe plan extern s-a degradat din cauza lui Băsescu

Ponta: Nu demisionez. Imaginea României pe plan extern s-a degradat din cauza lui Băsescu

Ponta: Nu demisionez. Imaginea României pe plan extern s-a degradat din cauza lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Aug 2012   •   08:58

Prim-ministrul Victor Ponta este de părere că imaginea României pe plan extern s-a degradat din cauza preşedintelui suspendat Traian Băsescu, iar el nu intenţionează să demisioneze din acest motiv.

Întrebat dacă s-a gândit la demisie având în vedere degradarea imaginii României pe plan extern, Victor Ponta a răspuns: "Nu. Din cauza lui Băsescu (n.r. s-a degradat imaginea României)", a declarat premierul, luni seara, la un post TV, potrivit Agerpres.

În plus, Ponta a precizat că nu a luat în calcul demisia sa din funcţia de premier în urma acuzaţiilor de plagiat pe care i le-a adus o parte a lumii academice.

"Am constat că am fost tratat egal cu procurorul general, doamna Kovesi. Am fost amândoi la aceeaşi comisie care ne-a întocmit referatul. Pentru amândoi Comisia de etică a emis o decizie că am respectat legea. Şi dacă eşti cu procurorul general în acelaşi lot..." , a spus Ponta.

Consiliul Naţional de Etică a decis pe 19 iulie că teza de doctorat elaborată de premierul Victor Ponta şi susţinută public în anul 2003 respectă cerinţele academice din acea perioadă şi este comparabilă din punct de vedere al acestor cerinţe cu alte teze de doctorat susţinute în acea perioadă.

Comisia de etică a Universităţii Bucureşti exprimă serioase dubii privind actul de coordonare ştiinţifică în cazul tezei de doctorat "Curtea Penală Internaţională" a lui Victor Ponta.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta demisie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close