Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu excludem SUSPENDAREA lui Băsescu, dacă se va mai manifesta ca şef de campanie al lui Udrea

Ponta: Nu excludem SUSPENDAREA lui Băsescu, dacă se va mai manifesta ca şef de campanie al lui Udrea

Ponta: Nu excludem SUSPENDAREA lui Băsescu, dacă se va mai manifesta ca şef de campanie al lui Udrea
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    22 Aug 2014   •   16:57

PSD nu exclude deloc posibilitatea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dacă acesta va continua să se manifeste doar ca şef de campanie al Elenei Udrea.

 
Declaraţia a fost făcută de preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, vineri, la Tulcea.
 
"De principiu, pentru că domnul Tăriceanu a vorbit de principiu, suntem de acord (cu suspendarea - n.r.). (...) Ideea domnului Tăriceanu e extrem de corectă şi are în totalitate susţinerea mea. Dacă Traian Băsescu va exagera cu încălcarea atribuţiilor de preşedinte şi se va manifesta în continuare doar ca şef de campanie al Elenei Udrea, evident că nu excludem absolut deloc ideea de a aplica prevederile constituţionale privind suspendarea", a spus Ponta.
 
Şeful social-democraţilor a arătat că preşedintele Traian Băsescu are tendinţa, considerând că oricum pleacă din funcţie, de a fi şi mai iresponsabil decât a fost până acum. Ponta a subliniat, însă, ideea că nu îşi doreşte o criză politică.
 
"Nu-mi doresc o criză politică, dar pe Traian Băsescu evident că nu-l mai interesează, nu are nimic de pierdut, şi cu siguranţă va căuta să facă cât mai mult rău până în ultima zi a mandat său", a spus Ponta.
 
Ideea suspendării lui Traian Băsescu depinde de măsura în care preşedintele va respecta Constituţia până la încheierea alegerilor şi a mandatului său, susţine preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, precizând că forţele politice trebuie să fie pregătite oricând pentru suspendare.

El a mai spus că în cazul suspendării nu doreşte să fie preşedinte interimar, funcţia putând fi asigurată de Valeriu Zgonea.
 
Tăriceanu a declarat, vineri, că, deşi pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu probabil nu mai este timp, suspendarea se poate declanşa în orice moment, până în ultima zi a mandatului său.  
 
Pe de altă parte, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, întrebat de jurnalişti dacă PSD ia în calcul să iniţieze o nouă procedură de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, că nu mai este timp pentru o astfel procedură şi că mai sunt doar două luni din "regimul Băsescu".
 
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, la un post de televiziune, după întâlnirea de la Cotroceni cu liderul PMP, Elena Udrea, că va susţine fără rezerve candidatura acesteia la prezidenţiale.


Citeşte şi:


Victor Ponta, la Tulcea: Vreau să fiu un preşedinte al tuturor românilor, cu un alt profil şi altă agendă decât Traian Băsescu

Ponta: În turul 1 va fi o cafteală la care nu doresc să particip. Dezbaterile, în turul 2, dacă mă calific

Iată pe cine susţine Băsescu la Preşedinţia României. Imagini "GRĂITOARE" cu Udrea

×
Subiecte în articol: Victor Ponta suspendare Traian Basescu
Parteneri
Venitul minim de incluziune, implementat de la 1 ianuarie. Cine ia bani
x close