Antena 3 CNN Politică Ponta: Nu ne asociem intenţiei PDL de a face dintr-un referendum o iniţiativă de revizuire a Constituţiei

Ponta: Nu ne asociem intenţiei PDL de a face dintr-un referendum o iniţiativă de revizuire a Constituţiei

Ponta: Nu ne asociem intenţiei PDL de a face dintr-un referendum o iniţiativă de revizuire a Constituţiei
Sursa foto: Parlament
22 Feb 2010   •   14:55

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a tranşat luni problema referendumului naţional pe tema parlamentului unicameral şi al reducerii numărului de parlamentari. Calficat drept un demers electoral cu caracter consultativ, nu imperativ, rezultatul referendumului nu va fi susţinut de PSD, deoarece acest partid doreşte un proces de revizuire a Constituţiei mai amplu, a explicat Ponta.
Ponta a afirmat că noii membri ai Biroului Permanent Naţional au decis ca reprezentanţii PSD în Birourile Permanente ale Parlamentului să susţină declanşarea unui proces mai larg de revizuire a Constituţiei.
"Vom avea o poziţie tranşantă şi clară faţă de modificarea Constituţiei. (...) Nu dorim să ne asociem intenţiei PDL de a considera un referendum consultativ ca pe o iniţiativă de revizuire a Constituţiei. Dorim, alături de toate celelalte forţe politice, să declanşăm un proces serios care înseamnă revizuirea Constituţiei, nu doar într-un punct care a fost tema de campanie electorală", a declarat noul preşedinte PSD.
Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost convocate pentru luni, pentru a discuta despre constitutirea Comisiei de revizuire a Constituţiei.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close