Antena 3 Politică Ponta: O relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării

Ponta: O relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării

de G.S.    |    28 Apr 2012   •   16:32
Ponta: O relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Preşedintele PSD, Victor Ponta, desemnat premier, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că între el şi şeful statului, Traian Băsescu, poate exista o relaţie constituţională, instituţională şi legală, el menţionând că nimeni nu poate cere şi o relaţie personală.
   
Ponta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că România va experimenta "o coabitare" între un preşedinte care reprezintă PDL şi el, care reprezintă "opoziţia la ce înseamnă PDL".
   
"România, pentru prima dată, în mod real, pentru că situaţia din decembrie 2004 a fost diferită, va experimenta o coabitare între un preşedinte aparţinând şi reprezentând o forţă politică, respectiv PDL, şi mine, reprezentând exact opoziţia la ceea ce înseamnă PDL", a spus Ponta.
   
El a adăugat că este de dorit o relaţie constituţională, instituţională şi legală între el şi şeful statului.
   
"Ca om al legii şi al dreptului, consider că o relaţie constituţională şi instituţională poate exista între mine şi preşedintele ţării. Nu voi pretinde şi nu cred că e cazul să pretindem că ar putea fi şi o relaţie personală. Nimeni nu se aşteaptă la lucrul acesta şi nu este cazul, dar, din punctul meu de vedere, o relaţie constituţională, instituţională şi legală este de dorit în acest moment", a spus Ponta.
   
Victor Ponta a adăugat că, în cazul unor noi conflicte între premier şi preşedinte, el ar fi cel care ar avea mai mult de pierdut.
   
"Noi conflicte politice şi instituţionale în această perioadă extrem de dificilă nu ar face decât să prejudicieze ambele părţi. Domnul preşedinte Traian Băsescu, ca un om politic experimentat şi care se află spre finalul mandatului său politic, poate că are mai puţin de pierdut decât mine. Eu sunt la începutul carierei mele politice la nivel înalt şi, repet, îmi doresc şi am capacitate de a aplica o relaţie instituţională şi legală care să funcţioneze"?, a declarat Victor Ponta.
   
Preşedintele PSD Victor Ponta participă, sâmbătă, la Năsăud şi Bistriţa, la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile locale. El este însoţit de Dan Şova, Nicolae Bănicioiu, Ioan Mircea Paşcu.
   
Sâmbătă după-amiază, la Năsăud va avea loc un spectacol folcloric cu Aurel Tămaş în cadrul căruia va fi lansat candidatul USL la Primăria Năsăud, independentul Mircea Romocea, iar ulterior va fi lansat candidatul USL la Primăria Bistriţa, edilul în funcţie Ovidiu Creţu (PSD), şi candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan (PSD), dar şi alţi candidaţi la funcţii de primari.
   
La Primăria Năsăud candidează şi Dumitru Mureşan, primarul PDL în funcţie, iar la Primăria Bistriţa - Vasile Moldovan (PDL), fost primar al oraşului în perioada 2000-2004.
   
La funcţia de preşedinte al CJ Bistriţa-Năsăud, PDL l-a desemnat candidat pe Vasile Borş, primarul comunei Maieru.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close