Antena 3 CNN Politică Ponta: PNL îşi aduce aminte o dată la cinci ani de românii din străinătate, dar e bine că au propuneri

Ponta: PNL îşi aduce aminte o dată la cinci ani de românii din străinătate, dar e bine că au propuneri

Ponta: PNL îşi aduce aminte o dată la cinci ani de românii din străinătate, dar e bine că au propuneri
Sursa foto: Foto: VideoNews
20 Mar 2015   •   17:53
Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri seară, că va avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a stabili clar situaţia portofoliului Finanţelor, în urma demisiei lui Darius Vâlcov. 
 
"O să discut cu preşedintele imediat ce ajunge în ţară şi vom anunţa. După ce discut cu preşedinte vă vom anunţa. [...] Singurul lucru pe care mi-l doresc în mod special, ca premier, chiar ca român, este să finalizăm codurile, ca să putem să le transmitem la Parlament."
 
Întrebat dacă este de acord cu ideea că PSD este urmaşul partidului comunist, după cum s-a auzit în sală la şedinţa Consiliului Naţional, Ponta a răspuns:
 
"Sunt de acord cu ce s-a spus în sală, că este o prostie să crezi asta. Dar sunt şi oameni care o cred."
 
Cât despre votul prin corespondenţă, premierul a explicat că trebuie văzut mai întâi dacă românii din străinătate sunt dispuşi să se înregistreze pe listele de care ar fi nevoie.
 
"Suntem orice metodă prin care toţi cetăţenii României să poată vota, iar propunerea, aşa cum a fost anunţată în presă, a PNL, ca cetăţenii din diaspora să se înregistreze pe liste electorale, e de bun simţ şi trebuie menţinută, dar trebuie să explicăm ce înseamna asta. Pentru că e posibil ca mulţi cetăţeni să nu îşi dorească să se înscrie. PNL îşi aduce aminte o dată la cinci ani de oamenii din diaspora, dar e bine că au anunţat-o şi ei, că se confirmă exact ce ziceam şi noi. Hai să vedem mai întâi dacă oamenii din diaspora vor să se înregistreze pe liste."
 

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close