Antena 3 CNN Politică Ponta: Voi discuta cu Băsescu. Guvernul îşi poate angaja răspunderea pe programul de guvernare

Ponta: Voi discuta cu Băsescu. Guvernul îşi poate angaja răspunderea pe programul de guvernare

Ponta: Voi discuta cu Băsescu. Guvernul îşi poate angaja răspunderea pe programul de guvernare
Sursa foto: Foto: Ageprres
04 Mar 2014   •   19:22

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi, după votul favorabil din Parlament, că speră ca noul Guvern să înceapă să funcţioneze chiar de miercuri, precizând că îl va contacta în acest sens pe preşedintele Băsescu, şi că este dispus ca în şedinţa de miercuri a Guvernului să adopte măsuri pentru a evita orice confuzii legate de programul de guvernare, scrie Mediafax.
   
El a precizat că este dispus inclusiv să îşi angajeze răspunderea pentru programul de guvernare, dar că pentru acest lucru este necesar ca Executivul să fie validat.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că forţarea unui vot în Parlament pentru noul Guvern fără modificarea programului de guvernare produce riscul atacării la Curtea Constituţională de către 50 de parlamentari - "ceea ce se va întâmpla" - şi al unui conflict constituţional Preşedinţie-Parlament.
   
El propune asumarea răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, el spunând că se poate face excepţie, prin decizia BP reunite, de la termenul de 5 zile pentru aşteptarea observaţiilor la program şi asigurând că imediat după asumare numeşte miniştrii.
   
Preşedintele a precizat că a discutat cu premierul Victor Ponta şi că are totală deschidere pentru găsirea unei soluţii, arătând că, în discuţia pe care au avut-o, premierul Victor Ponta i-a promis că "încearcă să rezolve această problemă la Parlament".


×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close