Antena 3 CNN Politică Posibilă nouă şedinţă de guvern pentru a analiza concluziile negocierilor cu FMI

Posibilă nouă şedinţă de guvern pentru a analiza concluziile negocierilor cu FMI

Posibilă nouă şedinţă de guvern pentru a analiza concluziile negocierilor cu FMI
Sursa foto: Guvern
05 Mai 2010   •   16:36
UPDATE: Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri după-amiază, că nu îi va convoca pe miniştri într-o nouă şedinţă la Palatul Victoria.




Guvernul Boc s-ar putea reuni astăzi într-o nouă şedinţă pentru a analiza concluziile negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi cele ale discuţiilor purtate cu preşedintele Traian Băsescu la Cotroceni, au declarat surse guvernamentale.
"Premierul a transmis miniştrilor să fie pregătiţi pentru o posibilă convocare la Guvern, la o nouă şedinţă, în care să fie analizate concluziile negocierilor cu FMI", au arătat sursele citate de Mediafax.
Pe fondul zvonurilor legate de majorarea TVA şi a cotei unice de impozitare, cauzate de negocierile cu delegaţia FMI, premierul Emnil Boc a renunţat la vizita privată pe care intenţiona să o efectueze, joi, în Statele Unite şi unde urma să primească titlul onorific de Doctor în Drept din partea universităţii americane Michigan State University.
El a cerut miniştrilor să stea "cu puşca la picior" în aceste zile, avertizându-i că vor fi convocaţi atât la discuţii cu FMI, cât şi la alte reuniuni ulterioare.
În şedinţa de astăzi a Guvernului, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, i-a informat pe membrii Cabinetului că FMI a cerut reducerea cheltuielilor şi majorarea veniturilor inclusiv prin creşterea taxelor şi că deficitul bugetar din 2010 va depăşi 5,9% din PIB, Fondul putând accepta un deficit de maximum 6,3-6,4%.
Potrivit unor surse participante la negocierile cu FMI, Fondul a propus majorarea TVA şi a cotei unice, pentru a accepta o creşetere a deficitului de la 5,9% până la cel mult 6,9% din PIB, întrucât nu mai are încredere în Guvern că va reduce cheltuielile bugetare după ce a dispus de atâta timp.
O misiune a FMI se află la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 7 mai pentru cea de-a patra revizuire a acordului stand-by încheiat între România şi instituţia financiară internaţională. În urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide în a doua parte a lunii iunie dacă se va elibera cea de-a cincea tranşă din acord, în sumă de 850 milioane euro.
Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close