Antena 3 CNN Politică PPU (social-liberal) solicită aplicarea unor măsuri urgente în Parlamentul României. Revocarea din funcție a Avocatului Poporului s-a realizat în mod nelegal și reprezintă un abuz!

PPU (social-liberal) solicită aplicarea unor măsuri urgente în Parlamentul României. Revocarea din funcție a Avocatului Poporului s-a realizat în mod nelegal și reprezintă un abuz!

Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), prin președintele executiv avocatul Daniel Ionașcu, solicită aplicarea de urgență a unor măsuri care să sancționeze multiplele abuzuri și nelegalități comise de Parlamentul României cu privire la revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber.

PPU (social-liberal) solicită aplicarea unor măsuri urgente în Parlamentul României. Revocarea din funcție a Avocatului Poporului s-a realizat în mod nelegal și reprezintă un abuz!
de Georgiana Adam    |    17 Iun 2021   •   15:53

Măsura adoptată de Parlamentul României prin care rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului au fost respinse și, implicit, s-a dispus revocarea din această funcție a Renatei Weber reprezintă încălcarea flagrantă a legislației prin neglijarea dispozițiilor legale, aducându-se atingere statului de drept și principiilor acestuia.

"Revocarea din funcție a Avocatului Poporului s-a realizat în mod abuziv și nelegal, prin ignorarea normelor legale și constituționale chiar de cei care întrunesc majoritatea parlamentară.

Ceea ce este cu atât mai trist este majoritatea covârșitoare ce a dus la adoptarea acestei măsuri, vot ce demonstrează necunoașterea legii sau, cu atât mai grav, dezinteres și eschivarea față de aplicarea corectă a normelor constituționale și legale, chiar de cei ce ne conduc.

În lumina principiilor statului de drept și a formei de guvernământ din România, este inadmisibilă o asemenea atitudine din partea Parlamentului prin adoptarea unei măsuri complet nelegale, dar și emiterea oricărei pretenții sau așteptări pentru cetățenii Statului să respecte și să se supună legii, atât timp cât conducerea aplică contrariul", transmite avocatul Daniel Ionașcu.

 

×
Subiecte în articol: PPU Daniel Ionașcu
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close