x close

Prejudiciu record în dosarul lui Andrei Chiliman

de A.B.    |    22 Iun 2015   •   19:27
Prejudiciu record în dosarul lui Andrei Chiliman 816 Foto: Agerpres
Procurorii spun că paguba se ridică la 670 de milioane de euro. Anchetatorii au descoperit, în urma percheziţiilor de săptămâna trecută, făcute la locuinţa lui Vlad Moisescu, un contract prin care soacra fostului trezorier al PNL îşi împrumuta fiica cu 670 de milioane de euro. Chiliman şi celelalte trei persoane implicate în dosar au fost audiţi de procurorii DNA Ploieşti.

Andrei Chiliman este acuzat că primea comisioane de 10-15% din valoarea contractelor pe care le încheia în numele primăriei sectorului 1 cu diverse firme.Pentru a acoperi prejudiciul de trei miliarde de lei constatat, procurorii DNA Ploieşti au dispus instituirea sechestrului pe bunurile lui Andrei Chiliman şi pe ale celorlalţi trei inculpaţi din dosar. În cazul fostului trezorier al PNL, Vlad Moisescu, sechestrul vizează case, acţiuni şi conturi. La percheziţii, procurorii au găsit în locuinţa lui Moisescu un document, prin care soacra acestuia îşi împrumuta fiica cu suma de 670 de milioane de euro.

Consiliera personală a lui Chiliman, Ioana Costescu, precum şi consilierul local Ion Brad sunt vizaţi şi ei în dosar şi au fost audiaţi de procurorii DNA Ploieşti. Ambii susţin că acuzaţiile împotriva lor nu sunt adevărate.

Vlad Moisescu şi Ioana Costescu sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Andrei Chiliman şi Ion Brad - de constituire a unui grup infracţional şi complicitate la trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, Moisescu ar fi fost "creierul", iar Ioana Costescu se asigura că ordinele lui sunt respectate întocmai de funcţionarii Primăriei Sectorului 1.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati