Antena 3 Politică Premierul Florin Cîțu: "NATO a fost și continuă să fie principalul garant și pilonul fundamental al apărării și securității naționale"

Premierul Florin Cîțu: "NATO a fost și continuă să fie principalul garant și pilonul fundamental al apărării și securității naționale"

de Maria Zărnescu    |    04 Apr 2021   •   11:50
Premierul Florin Cîțu: "NATO a fost și continuă să fie principalul garant și pilonul fundamental al apărării și securității naționale" Hepta

NATO a fost şi continuă să fie pentru România principalul garant şi pilonul fundamental al apărării, precizează Florin Cîțu, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei NATO în România.

Premierul amintește că România sărbătorește de 17 ani Ziua NATO, în prima duminică din luna aprilie. Totodată, el anunță că Guvernul va acționa în continuare pentru menținerea unei contribuții semnificative a țării noastre la consolidarea NATO.

" La 4 aprilie 2021, România sărbătorește Ziua NATO, o tradiție pe care țara noastră o marchează, de 17 ani, în prima duminică a lunii aprilie.

Timp de peste 70 de ani, Alianța Nord-Atlantică a demonstrat capacitatea de a face față celor mai dificile provocări de securitate, prin adaptarea sa continuă, prin modul de acțiune eficient și, mai ales, prin solidaritatea și unitatea aliaților săi. Toate acestea au fost vizibile inclusiv în contextul actual al luptei împotriva pandemiei de COVID-19, Alianța Nord-Atlantică și membrii săi oferind sprijin care a fost extins inclusiv către parteneri.

Pentru România, NATO a fost și continuă să fie principalul garant și pilonul fundamental al apărării și securității naționale. România are o contribuție activă și semnificativă la misiunile și operațiile aliate, precum și un rol distinct și activ în conturarea politicilor și deciziilor NATO, inclusiv în ceea ce privește măsurile de consolidare a posturii de descurajare și apărare. Totodată, România acționează coerent pentru sporirea cooperării cu partenerii Alianței.

Toate acestea sunt dovezi ale angajamentului ferm și substanțial al României în cadrul NATO și contribuie la conturarea profilului țării noastre ca aliat puternic și de încredere. Guvernul României va acționa în continuare astfel încât să mențină o contribuție semnificativă a țării noastre la consolidarea NATO, la eforturile de apărare colectivă, inclusiv prin alocarea, în continuare, a  2% din PIB pentru apărare, și la promovarea valorilor și obiectivelor strategice comune.

La mulți ani, NATO! La mulți ani României în NATO! ", a transmis premierul Florin Cîțu.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close