Antena 3 CNN Politică Premierul Dăncilă, întâlnire cu omologul polonez. Discuții despre stadiul foarte bun al relaţiei strategice bilaterale

Premierul Dăncilă, întâlnire cu omologul polonez. Discuții despre stadiul foarte bun al relaţiei strategice bilaterale

Premierul Dăncilă, întâlnire cu omologul polonez. Discuții despre stadiul foarte bun al relaţiei strategice bilaterale
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Sep 2018   •   17:30

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, în marja Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări, context în care a fost reliefat stadiul foarte bun al relaţiei strategice bilaterale.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întâlnirii cei doi premieri au apreciat, în mod special, însemnătatea primelor consultări interguvernamentale din istoria relaţiei româno-polone, care au avut loc la 25 mai a.c., la Varşovia.

"De asemenea, a fost subliniată importanţa organizării anuale a întâlnirilor în acest format cuprinzător în dinamizarea contactelor politice, economice şi sociale. A fost reiterat interesul reciproc pentru dezvoltarea, în continuare, a raporturilor dintre cele două ţări, pe toate palierele sectoriale, fiind salutată în mod deosebit cooperarea foarte bună dintre România şi Polonia la nivel regional, prin organizarea la Bucureşti a actualei ediţii a Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări", se arată în comunicat.

Un alt subiect pe agenda întâlnirii a fost cooperarea dintre cele doua ţări la nivel european. 

"Au reieşit astfel interesul româno-polonez pentru consolidarea unităţii europene, ca deziderat comun în dezbaterea privind viitorul Europei, dar şi dorinţa de colaborare pe parcursul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, cu precădere în dosare cheie precum Cadrul Financiar Multianual şi Brexit", se spune în comunicat.

De asemenea, precizează sursa citată, premierul român a apreciat cooperarea consolidată dintre cele două state pe palierul de securitate şi apărare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viorica dancila omolog
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close