Antena 3 CNN Politică Preşedintele Consiliul Economic şi Social, Florian Costache, convocat la comisia de buget-finanţe

Preşedintele Consiliul Economic şi Social, Florian Costache, convocat la comisia de buget-finanţe

Preşedintele Consiliul Economic şi Social, Florian Costache, convocat la comisia de buget-finanţe
08 Ian 2010   •   15:21

Preşedintele Consiliul Economic şi Social (CES), Florian Costache, a fost convocat la comisia de buget-finanţe, unde se dezbat amendamentele la bugetul de stat pe 2010.


Costache a fost chemat la comisie după ce parlamentarii au acuzat că proiectul nu are avizul Consiliului Economic şi Social, fără de care bugetul nu poate fi adoptat. Preşedintele CES îi contrazice însă şi spune că a trimis documentul la Parlament, dar poate n-a ajuns la comisii. În total sunt de discutat 6.000 de amendamente, cele mai multe de la PSD.


Dezbaterile amendamentelor la proiectul de buget au fost suspendate pentru că, în raportul trimis către Parlament, de Consiliul Economic şi Social nu a fost precizat clar dacă este împotriva sau pentru adoptarea bugetului. Avizul CES este, însă, unul consultativ.


Preşedintele Comisiei de buget finanţe Viorel Ştefan a admis posibilitatea blocării dezbaterilor pe buget pentru că nu s-a îndeplinit o formalitatea legislativă.

Florian Costache spune însă, că instituţia pe care o conduce şi-a făcut datoria.

Ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu a dat asigurări că amendamentele care presupun cheltuieli bugetare suplimentare nu vor trece. Vlădescu a mai spus că situaţia României este mai bună decât imaginea care a fost creată.

Deputaţii şi senatorii au discutat doar cinci din cele peste 6.000 de amendamente depuse la proiectul de buget de stat pe 2010. Parlamentarii din comisii au respins patru amendamente ale PNL de majorare a procentelor alocate din PIB domeniilor sănătăţii, justiţie şi apărării.

Peste 6.000 de amendamente au fost depuse la proiectul de buget pe 2010. Potrivit programului stabilit de Birourile Permanente, comisiile de buget trebuie să finalizeze discuţiile la proiectul de buget până luni.

Antena 3


×
Subiecte în articol: comisie
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close