Antena 3 CNN Politică Preşedintele Klaus Iohannis îşi schimbă consilierul pentru securitate naţională

Preşedintele Klaus Iohannis îşi schimbă consilierul pentru securitate naţională

Preşedintele Klaus Iohannis îşi schimbă consilierul pentru securitate naţională
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Mar 2015   •   13:41

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui Adrian-George Scutaru şi înlocuirea lui cu Ion Oprişor, care deţinea funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a comentat decizia preşedintelui, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Se întâmplă în România", realizată de Maria Coman.
 
Radu Tudor a explicat că această mutare este surprinzătoare. 
 
"Surprinzător, mai ales că George Scutaru a fost alături din prima zi, de la 21 decembrie, alături de Klaus Iohannis, în calitate de consilier pe probleme de securitate naţională, şef al departamentului de securitate naţională, trebuie să existe o motivaţie foarte serioasă pentru o asemenea mutare, nu poate fi vorba de preferinţe persoanel."
 
Realizatorul a adăugat că noul consilier, Ion Oprişor, este o numire atipică.
 
"Generalul Ion Oprişor este secretarul CSAT din mandatul lui Traian Băsescu şi, în calitate de secretar CSAT, promovează o treaptă mai sus, în funcţia de consilier, are rang de ministru. Nu este uzual ca un militar să fie consilier al preşedintelui pe securitate naţională, de obicei aici sunt civili cu expertiză în securitate naţională."
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close