Antena 3 CNN Politică Preşedintele Parlamentului European: A venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen. Tajani discută acum cu liderii Coaliției

Preşedintele Parlamentului European: A venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen. Tajani discută acum cu liderii Coaliției

Preşedintele Parlamentului European: A venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen. Tajani discută acum cu liderii Coaliției
Sursa foto: Foto: gov.ro
21 Noi 2018   •   14:26

Update: Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a ajuns în Parlament, unde discută cu liderii Coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

Update: Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a afirmat miercuri, la Bucureşti, că a venit momentul pentru accelerarea aderării României la spaţiul Schengen.

„Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece, pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, ţări care sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen”, a spus Antonio Tajani, la declaraţiile de presă comune cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Update: Viorica Dăncilă a salutat, miercuri, a prezenţa la Bucureşti a preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, şi a liderilor grupurilor politice din PE.

„Ne bucură prezenţa dumneavoastră astăzi aici, în An Centenar, an în care România sărbătoreşte o sută de ani de la Marea Unire. Ne bucură prezenţa dumneavoastră aici, în prima vizită premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, la 1 ianuarie 2019”, a spus Dăncilă.

Premierul a precizat că în Parlamentul României va fi votată, în scurt timp, ultima formă a programului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

„Vreau să vă asigur încă de la început că România este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregătiţi atât din punct de vedere organizatoric şi logistic, dar şi din punctul de vedere al programului pe care îl avem pentru preluarea preşedinţiei. În scurt timp, în Parlamentul României, va fi votată ultima formă a programului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a declarat Dăncilă.

Știrea inițială

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a ajuns, miercuri, la Palatul Victoria.

Premierul Viorica Dăncilă va avea convorbiri cu şeful Parlamenului European, în deschiderea reuniunii Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European cu Guvernul României, în perspectiva preluării de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

Șeful Executivului a declarat că pe lângă vizita preşedintelui PE, Antonio Tajani, vor fi prezenți şi alţi oficiali de rang înalt de la nivel european.

„Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul Uniunii Europene şi buna gestionare a unor dosare importante şi mă refer aici la Cadrul Financiar Multianual, Brexit, viitorul Uniunii Europene post-Brexit, evoluţia politicii de securitate”, a afirmat Viorica Dăncilă.

La finalul întâlnirii, Viorica Dăncilă şi preşedintele PE vor susţine declaraţii de presă.

×
Subiecte în articol: viorica dancila guvern
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close