Antena 3 CNN Politică Preşedintele PE: România trebuie să facă reforme, chiar dacă nu aduc popularitate politicienilor

Preşedintele PE: România trebuie să facă reforme, chiar dacă nu aduc popularitate politicienilor

Preşedintele PE: România trebuie să facă reforme, chiar dacă nu aduc popularitate politicienilor
09 Iun 2010   •   13:26

România trebuie să facă reforme chiar dacă este posibil ca acest lucru să nu aducă mai multă popularitate politicienilor. Ce contează este să fie luate măsuri corecte a declarat preşedintele PE, Jerzy Buzek, în discursul ţinut în plenul Camerelor reunite.

"Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că România trebuie să facă reforme, să se reformeze. Este răspunderea noastră comună de politicieni, este răspunderea Parlamentului României şi clasa politică trebuie să dea dovadă de spirit de leadership. (?)S-ar putea să nu vă bucuraţi de mai multă popularitate, dar este important să luaţi măsurile corecte", a spus Buzek.

Jerzy Buzek a spus că în prezent este o datorie de a merge mai departe pe calea reformelor necesare în toate statele membre. El a spus că, din experienţa proprie referitoare la implementarea unor reforme grele şi dureroase, se simte încurajat să vorbească deschis şi cinstit.

"Aţi fost puşi la încercare de foarte multe ori, ştiu că reformele sunt dificile şi uneori trebuie plătit un preţ politic mare, însă de dumneavoastră depinde să puneţi în aplicare aceste reforme", a mai subliniat Buzek.
Preşedintele PE a mai punctat şi necesitatea rezolvării altor probleme - corupţia şi trasparenţa, consolidarea statului de drept.

El a povestit că în urmă cu zece ani a fost nevoit ca, în calitate de premier al Poloniei, să aplice măsuri dureroase. "Acum 10 ani, Guvernul Poloniei pe care îl conduceam a fost nevoit să introducă reforme în domeniul sănătăţii, pensiilor, al administraţiei locale, învăţământului şi am fost nevoiţi să închidem 22 din 60 de mine de cărbune în circumscripţia mea electorală. În urma acestei măsuri, peste 100.000 de mineri au rămas şomeri. A fost poate cea mai importantă experienţă a vieţii mele. Aceste reforme au fost profund nepopulare, dar au stat la temelia succesului Poloniei de astăzi. Nu acestea sunt singurele reforme responsabile pentru reuşita din prezent, însă cu siguranţă parte dintre ele au influenţat situaţia actuală a Poloniei", a menţionat Buzek.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close