Președintele PNL, acuzații grave: Guvernul distribuie resurse pe care nu le are!

de A.M.P    |    19 Aug 2017   •   22:38
Președintele PNL, acuzații grave: Guvernul distribuie resurse pe care nu le are! Foto: Agerpres

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, şi-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea faţă de creşterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are". 

"Ceea ce reproşez acestui guvern este că rămâne cu aceeaşi mentalitate, şi anume, aceea de a distribui resurse pe care nu le are în loc să pună la cale o politică economică care să asigure cu adevărat dezvoltare. Uitaţi-vă ce se întâmplă! Gradul de îndatorare a crescut în şase luni cu două puncte procentuale. Înseamnă aproape patru miliarde de euro datorii în plus, iar ritmul de creditare este îngrozitor de mare, pentru că nu este resursă financiară pentru a face plăţile pe care ei le-au generat prin legile pe care le-au adoptat. Există, la primele şase luni, un deficit bugetar de 6,2 miliarde, necaracteristic", a afirmat Orban. 

Liderul liberal atrage, de asemenea, atenţia asupra faptului că investiţiile publice din ultima jumătate de an sunt cele mai mici din ultimul deceniu. 

"Din zece ani de zile este nivelul cel mai mic de investiţii publice care a existat. S-au investit şase miliarde în şase luni. Este jenant, în condiţiile în care România are, în primul rând, nevoia de dezvoltare a infrastructurii", a precizat Ludovic Orban. 

Totodată, preşedintele PNL este de părere că "cei care guvernează astăzi România nu au interesul să se dezvolte economic România", pe motiv că, prin astfel de măsuri, PSD îşi ţine electoratul captiv. 

Potrivit acestuia, stânga actuală este "anti-dezvoltare" şi "împotriva creşterii economice".

Sursă: Agerpres
x close