Antena 3 CNN Politică Prigoană, vizat cu sancţiuni în PDL dacă susţine o lege privind desfiinţarea DNA

Prigoană, vizat cu sancţiuni în PDL dacă susţine o lege privind desfiinţarea DNA

Prigoană, vizat cu sancţiuni în PDL dacă susţine o lege privind desfiinţarea DNA
Sursa foto: Silviu Prigoana
02 Apr 2009   •   17:54

Deputatul PDL Silviu Prigoană riscă sancţiuni pe linie de partid în cazul în care va merge până la capăt cu intenţia sa de a depune iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea DNA. Potrivit liderului deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, o asemenea propunere nu se bucură de sprijinul PDL, iar Prigoană ar putea fi sancţionat pentru nerespectarea liniei politice a partidului. Parlamentarul democrat-liberal a anunţat că lucrează deja la un proiect de lege pentru defiinţarea DNA care ar avea deja susţinerea susţinerea mai multor parlamentari PDL, PSD şi PNL.
"Consider că o asemenea instituţie nu trebuia creată, nu îşi are rostul, toţi cetăţenii, indiferent de fapte, sunt egali în faţa legii şi trebuie cercetaţi de aceleaşi organisme, fără discriminare. De aceea, am în pregătire pentru viitorul apropiat o initativa legislativă menită să ducă la desfiinţarea acestui Departament şi înglobarea procurorilor săi în Parchetul General. Am deja sprijinul tuturor colegilor din grupul parlamentar al PDL cu care am discutat problemă, deşi nu am apucat să o discut cu toţi, şi pot să va mai spun că această iniţiativă va fi susţinută şi de parlamentari ai PSD şi PNL, cu care, de asemenea, am avut consultări", a spus Prigoană, citat de Q Magazine.
În opinia lui Prigoană, DNA a fost înfiinţat "la dorinţa unui singur om, un politician care a vrut să aibă un buton pe care să apese când vrea el, că să îşi intimideze adversarii politici, dar a sfârşit, culmea ironiei, prin a fi, el însuşi, anchetat de organismul respectiv".
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader a arătat însă că partidul său nu susţine iniţiativa colegului Prigoană privind desfiinţarea DNA, deputatul risnd sancţiuni pentru că nu respectă linia politică a partidului.
"Eu nu ştiu de această informaţie. Dacă este o declaraţie reală şi a făcut-o în nume personal, şi cred că a făcut-o în nume personal, noi ca grup parlamentar al PDL şi cu atât mai mult la nivelul conducerii Biroului Naţional, nu am auzit şi nici nu susţinem o asemenea iniţiativă", a spus Mircea Toader, citat de Mediafax.
În cazul în care Prigoană are de gând să meargă până la capăt cu proiectul său de lege, el va cădea sub incidenţa prevederilor statutare ale PDL.
"Există sancţiuni în acest sens, dacă nu respecţi hotărârile politice ale partidului şi linia politică a partidului. Când eşti înregimentat politic, chiar dacă ai dreptul la opinii, acestea trebuie să corespundă cu cele ale partidului", a explicat Toader, adăugând însă că nu se pune problema excluderii acestuia din PDL.
"Este departe încă, eu zic că orice om are dreptul la iniţiativă, chiar şi un parlamentar are dreptul la iniţiativele sale personale, dar, dacă nu sunt sprijinite politic de partid, îşi asumă ridicolul, pentru că nu o să voteze nimeni" a atras atenţia liderul deputaţilor PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close