Antena 3 CNN Politică Primarii care şi-au trădat partidul în favoarea lui Traian Băsescu, recompensaţi de Guvern

Primarii care şi-au trădat partidul în favoarea lui Traian Băsescu, recompensaţi de Guvern

Primarii care şi-au trădat partidul în favoarea lui Traian Băsescu, recompensaţi de Guvern
Sursa foto: Primaria Sinaia
13 Noi 2009   •   09:22

Premierul demis Emil Boc face prima plată primarilor care şi-au trădat partidele, pentru a-l susţine pe Traian Băsescu. Printr-o hotărâre de guvern, dată cu două zile înainte de startul campaniei electorale, Executivul a scos din Fondul de Rezervă al Guvernului 100 de milioane de lei, pentru a-i direcţiona spre anumite primării.

Potrivit hotărârii de guvern, banii alocaţi primăriilor sunt destinaţi cheltuielilor curente şi de capital. Printre beneficiarii fondurilor guvernamentale se numără edilii PSD, PNL, PNG sau PRM, care şi-au anunţat public susţinerea pentru Traian Băsescu, în detrimentul candidatului propriului partid, notează Evenimentul Zilei.

Printre primăriile care au beneficiat de generozitatea Guvernului se numără şi cea de la Sinaia, care a primit 60.000 de lei. Edilul PNL Vlad Oprea şi-a declarat deschis sprijinul pentru şeful statului. Pe acelaşi principiu, în cele 16 primării PNL şi una PNG din judeţul Iaşi care şi-au declarat sprijinul pentru Băsescu au ajuns câte 35.000 de lei. Nici cei nouă primari liberali din Teleorman n-au fost uitaţi. Singurul primar din judeţul Constanţa, care a trădat PNL, cel din Oltina, figurează cu 70.000 de lei.

În topul sumelor alocate se regăsesc edilii democrat-liberali de la Videle şi Tecuci. Primul, Lucian Militaru, vărul lui Adriean Videanu, a primit nu mai puţin de 400.000 de lei. Al doilea, Eduard Finkelstain, s-a ales cu 470.000 de lei.

Ceilalti primari au fost sariti la împărţeala banilor, mai spun jurnalistii de la Evenimentul Zilei. În judeţul Brăila, cei nouă edili ai liberalilor nu au primit nici măcar un leu. Nici PSD nu stă prea bine. În Bistriţa, doar o treime dinte primarii social-democraţi s-au ales cu bani, sumele fiind însă sensibil mai mici decât cele primite de colegii lor de la PDL.

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close