Antena 3 CNN Politică Primele acuzaţii de fraudă în campanie. Prefecţii criticaţi de PSD că oferă PDL controlul secţiilor de vot

Primele acuzaţii de fraudă în campanie. Prefecţii criticaţi de PSD că oferă PDL controlul secţiilor de vot

Primele acuzaţii de fraudă în campanie. Prefecţii criticaţi de PSD că oferă PDL controlul secţiilor de vot
Sursa foto: Liviu Dragnea
23 Oct 2009   •   14:11

Noii prefecţi numiţi de Guvernul Boc II sunt acuzaţi de liderii PSD că refuză listele deja transmise cu numele persoanelor care să deţină funcţiile de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai secţiilor de vot, în timp ce democrat-liberalii din Guvernul Boc II sunt criticaţi pentru faptul că au acordat preferenţial fonduri pentru infrastrucutură şi baze sportivemîn special către primăriile PDL din mediul rural. Stările de lucruri reclamate de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea ar demonstra intenţiile de fraudare a votului, susţine liderul pesedist.
"PDL a declanşat războiul prefecţilor pentru secţiile de vot. Potrivit prevederilor legale, primarii sunt cei care propun persoanele ce vor ocupa funcţiile de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai secţiilor de vot şi, deşi procesul electoral este avansat, în ultimele zile prefecţii înscăunaţi de Emil Boc pe ultima sută de metri, precum şi camarila PDL, s-au trezit singuri la butoane şi comit abuzuri grave şi decid în mod ilegal să nu accepte liste pentru preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de vot înaintate de primari, indiferent de culoarea politică", a susţinut Dragnea.
Liderul PSD a apreciat că acest comportament "întăreşte suspiciunea de fraudă". "Cerem primului-ministru demis, Emil Boc, să solicite prefecţilor să intre în legalitate", a subliniat Dragnea , carea acuzat această categorie de înalţi funcţionari "refuză cu obstinaţie propunerile care vin de la primarii PSD, înlocuind aceste propuneri cu oameni apropiaţi PD-ului".
Dragnea a acuzat totodată Guvernul demis că a alocat bani pentru infrastrucutură şi baze sportive în mediul rural în mod preferenţial către primăriile PDL, în timp ce primarii social-democraţi, cei mai mulţi la nivel naţional au defavorizaţi în beneficiul PNL şi UDMR.
Secretarul general al PSD s-a referit astfel la proiectul de hotărâre a Guvernului pentru implementarea programului de dezvoltare a inftrastructurii rurale şi a unor baze sportive, bani proveniţi din repartizarea unor sume defalcate de TVA.
Dragnea a citat conţinutul anexelor, care demonstrează că pentru dezvoltarea unor baze sportive în mediul rural, primăriile PDL primesc 16 milioane de lei, adică 44,51% din totalul fondurilor. În paralel, primăriile PSD primesc 9, 97%, cele ale PNL primesc 29%- "probabil din dorinţa de a cumpăra şi simpatia liberalilor", cele ale UDMR - 12,12% şi alte primării - 4,45%.
"Lucrurile sunt şi mai grave în ceea ce priveşte programul de dezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural - drumuri comunale, alimentări cu apă, canalizări. Aici, într-adevăr, PDL şi-a tras partea leului", a susţinut Dragnea. Astfel, primăriile PDL primesc 52,82% (59,55 milioane de lei), PNL - 25,27% (28,34 milioane de lei), PSD - 11,4% (13,14 milioane de lei), UDMR - 7%, alte primării - 3,73%, în condiţiile în care "PSD are cel mai mare număr de primari în România şi sute de primari au lucrări în diferite stadii de execuţie".
Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close