Antena 3 CNN Politică Primele nume în echipa lui Antonescu: Vosganian, Nicolai, Stavarache. Fenechiu şi Ruşanu, trecuţi sub tăcere

Primele nume în echipa lui Antonescu: Vosganian, Nicolai, Stavarache. Fenechiu şi Ruşanu, trecuţi sub tăcere

Primele nume în echipa lui Antonescu: Vosganian, Nicolai, Stavarache. Fenechiu şi Ruşanu, trecuţi sub tăcere
Sursa foto: Crin Antonescu
24 Feb 2010   •   10:48

Din echipa de conducere a preşedintelui PNL, Crin Antonescu vor face parte lideri marcanţi ai partidului şi foşti susţinători ai lui Tăriceanu, precum Varujan Vosganian, Norica Nicolai, Romeo Stavarache şi Paul Victor Dobre. Liderul liberal a declarat marţi seară la Antena 3 că are nevoie de oameni care să îşi asume proiectul său politic de reformare propus prin moţiune.
"Îmi doresc oameni care să asume sincer alături de mine faptul că partidul acesta are drept misiune să schimbe societatea românească şi că primul pas pentru a reuşi să schimbe semnificativ societatea românească e să înţeleagă că e în parte vinovat de halul în care arată societetea românească azi din punct de vedere politic şi că trebuie să se schimbe pe sine în sensul unei reforme autentice asemeni celei pe care în numele PNL am promis-o la campania prezidenţială. Aceştia sunt oamenii care îmi trebuie", a susţinut Antonescu.
Liderul PNL a anunţat că în echipa sa se vor regăsi şi oameni care l-au susţinut pe Tăriceanu la Congresul din 2009 precum Paul Victor Dobre şi Romeo Stavarache.
"Haideţi să vă dau un exemplu, dar deschidem cutia Pandorei. Nu ştiu. Preşedintele PNL Galaţi, fostul secretar la Ministerul Muncii, Victor Paul Dobre, parlamentar actualmente. Nu are nicio importanţă ce opţiune a avut într-un anumit moment. E unul din oamenii puternici prin ceea ce spune şi face de ani de zile în PNL. Şi mă bucur dacă va fi în echipă cu mine.Şi mai sunt alte exemple... Stavarache, care a votat la Congresul din 2009 cu domnul Tăriceanu", a afirmat Antonescu.
El a mai menţionat numele lui Varujan Vosganian şi Norica Nicolai, ca exemple de liberali care-şi asumă proiectul său politic.
În schimb, Antonescu a evitat să pronunţe numele principalilor săi susţintori, Relu Fenechiu şi Dan Radu Ruşanu, explicând că nu ştie exact "cine sunt şi câţi sunt" liberalii care vor fi în echipa sa de vreme ce în PNL sunt mai mulţi oameni decât încap într-o formulă "fatalmente limitată". Liderul liberala a subliniat însă că nu are "oameni apropiaţi, dependenţi de el".
"Nu există niciun om în partid în sensul de apropiat, de om dependent de mine. Eu niciodată, aşa cum am spus, nu am fost omul şi nu sunt omul nimănui şi nu am avut şi nu am oamenii mei", a spus Antonescu, arătând că "un apropiat" al său, un om cu care a dus multe bătălii împreună şi categoric va mai duce, "umăr la umă, nu faţă în faţă, e Ludovic Orban".
Antonescu a sugerat că în viitoare sa echipă de conducere vor fi şi oameni mai tineri, parlamentari foarte activi, dar care nu pot intra cu toţii în conducerea PNL.
"Sunt parlamentari, oameni tineri la 30 de ani, care sunt parlamentari foarte buni, activi, de la Alina Gorghiu la Diana Tuşa, de la Cristina Pocora la Cristian Buşoi. Nu am dat întâmplător trei doamne sau domnişoare, ca să nu semai spună că nu prea iubim femeile în politică noi liberalii. Ba, le iubim foarte tare şi le incurajăm, sunt oameni care fac fiecare în acţiunea lui, în activitatea lui, circumscripţia lui, fac ceva din această reformă. Sigur, nu pot intra toţi la un moment dat în conducerea unui partid, pentru că la nivelul conducerii se îmbină foarte multe elemente, această conducere trebuind să aibă autoritate", a explicat Crin Antonescu.
Antonescu a dat asigurări că din echipa sa nu vor face parte rude sau liberali "care să stârnească mirarea".
"Dacă prin această formulă, dacă ea se va adopta, cineva va constata că în conducerea PNL propusă de mine apare cineva care are vreun grad de rudenie, cineva a cărui prezenţă acolo miră pe cineva din PNL, atunci se pot ridica întrebări. Nu e cazul", a conchis Crin Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close