Antena 3 CNN Politică Primele partide locale. Unde au apărut și ce-și propun

Primele partide locale. Unde au apărut și ce-și propun

Primele partide locale. Unde au apărut și ce-și propun
22 Sep 2015   •   15:16

Până acum patru luni, pentru a înfiinţa un partid în România aveai nevoie de 25.000 de membri din cel puțin 18 judeţe şi municipiul București, dar nu mai puţin de 700 de membri din fiecare judeţ şi municipiu. În acelaşi timp, în Italia erau suficienţi 3 membri, la fel ca în Anglia, de exemplu, scrie pressone.ro.

Efectele modificării Legii Partidelor, adoptată în primăvara acestui an, încep să se vadă. La București, Târgu Mureş, Iaşi şi Cluj-Napoca apar partide locale, iar fondatorii lor îşi propun să spargă monopolul celor două formaţiuni mari, PNL și PSD, pentru a dezvolta proiecte de care, consideră ei, comunităţile au atâta nevoie.

Omul de afaceri mureşean Dan Mașca spune că Partidul Oamenilor Liberi, pe care l-a fondat împreună cu patru parteneri la Târgu Mureş, este efectul muncii de ani de zile în sprijinul modificării legii care reglementează înfiinţarea unui partid politic.

De altfel, experiența pe care a dobândit-o e "la liber": Maşca spune că oferă consultanţă şi documentaţie gratuite oricăror cetăţeni care doresc să-şi înfiinţeze partide locale.

Mai multe, pe pressone.ro.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close