Antena 3 CNN Politică Proaspăt exclus din PDL, Bogdan Boza vrea să îşi facă partid

Proaspăt exclus din PDL, Bogdan Boza vrea să îşi facă partid

Proaspăt exclus din PDL, Bogdan Boza vrea să îşi facă partid
04 Mar 2008   •   22:45

Bogdan Boza, contracandidatul Elenei Băsescu la alegerile pentru funcţia de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PD-L, a fost exclus din partid. Decizia s-a luat marţi seară, la organizaţia Sectorului 1. Invitat la Sinteza Zilei, Boza a declarat că se gândeşte să înfiinţeze un nou partid. Mai mult, fostul democrat-liberal susţine că este în tratative cu membri ai unor organizaţii studenţeşti pentru înfiinţarea unei noi formaţiuni.

Revenind la situaţia partidului care a decis excluderea sa, Boza declară că ?ceea ce se întâmplă în PDL este o exprimare sinceră a filonului ideologic?. ?E vorba de politica pumnului în gură, de cârdăşie, este politica declaraţiilor de susţinere necondiţionată a conducătorului iubit. În acest moment, analizez cu mai multe organizaţii studenţeşti posibilitatea înfiinţării unui nou partid politic?, a continuat el.

Bogdan Boza a intrat în conflict cu şefii partidului după ce a anunţat că doreşte să candideze împotriva Elenei Băsescu la funcţia de secretar general al organizaţiei. El a acuzat că a fost supus la presiuni de liderii PDL, pentru a se retrage din cursă, în favoarea fiicei preşedintelui.

Un alt subiect dezbătut în cadrul emisiunii Sinteza Zilei a fost şi cel al implicării lui Omar Hayssam în campania electorală a preşedintelui Traian Băsescu. Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a declarat că deţine informaţii potrivit cărora Hayssam a finanţat campania lui Băsescu -

?Au existat nereguli în contabilitatea firmei domnului Felix Tătaru, care s-a ocupat de publicitatea electorală a lui Traian Băsescu, a PD-ului, precum şi de o campanie publicitară a firmei Bucovina, deţinută de Omar Hayssam?, a acuzat Ciuvică.

Un control fiscal făcut în 2004, la Vatra Dornei, la firma Bucovina, arată că există în contabilitatea facturi emise de firma de publicitate SC GMP. ADVERTISING.SRL, Bucureşti, în valoare de peste 7 miliarde de lei vechi, susţine preşedintele Grupului de Investigaţii Politice. ?Deci firma de publicitate a lui Felix Tătaru a facturat şi încasat această sumă?.

Ciuvică susţine că, în 2006, după ce a intrat în posesia acestui document, l-a întrebat pe Sebastian Bodu, şeful de atunci al ANAF, dacă efectuat, aşa cum îi cereau cei de la Suceava, un control la firma de publicitate de la Bucureşti, pentru a verifica dacă datele corespund. ?Mi s-a răspuns că nu şi că, şi dacă s-ar fi făcut, ar fi rămas confidenţial. În aceeaşi perioadă, Bodu a declanşat un control la firma de publicitate din Bucureşti, control pe care l-a încheiat şi semnat ca fiind în regulă?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close