Antena 3 CNN Politică Prognoza lui Năstase: Mulţi din liderii de filiale PSD vor fi schimbaţi în acest an

Prognoza lui Năstase: Mulţi din liderii de filiale PSD vor fi schimbaţi în acest an

Prognoza lui Năstase: Mulţi din liderii de filiale PSD vor fi schimbaţi în acest an
Sursa foto: Adrian Nãstase
23 Feb 2010   •   16:20

Schimbarea la vârful conducerii PSD va provoca valuri similare şi la nivelul conducerilor de filiale din teritoriu, prognozează, marţi, liderul Consiliului Naţional, Adrian Năstase pe blogul său. Potrivit fostului lider de partid, situaţia din teritoriu ?a degenerat în ultimii ani?, iar o parte din actualii preşedinţi de organizaţii vor spune adio acestor posturi în anul în curs ?prin procesul firesc al alegerilor interne?.

?Odată cu schimbările de la vârful partidului, sunt sigur că şi în teritoriu multe din lucrurile care au degenerat în ultimii ani, vor înceta. Oricum, în acest an mulţi lideri locali vor trece prin procesul firesc al alegerilor interne. Cât despre Victor Ponta, ceea ce pot confirma în acest moment este faptul că reprezintă cea mai bună soluţie pentru preşedinţia partidului. Am spus acest lucru fără a ţine cont de sisteme de alianţă, şanse de a câştiga sau planuri personale, ci de o simplă analiză a situaţiei actuale din partid. Era foarte dificil să accepţi ideea de continuitate cât timp, în ultimii 5 ani, singura latura continuă a activităţii PSD a fost locul doi?, scrie Năstase, referindu-se la evoluţia partidului din ultimii ani.

El a sugerat că PSD ar fi crescut şi mai mult dacă Mircea Geoană şi-ar fi asumat eşecul şi nu ar mai fi candidat din nou pe fondul unei atmosfere politice ostile, care cerea o schimbare în interiorul partidului.

?Ca politică şi dosaru de cadre, eu cred că partidul a câştigat. Ce pot să spun este faptul că mi-ar fi plăcut ca şi Mircea Geoană să fi luat decizia înţeleaptă de a-şi depune mandatul şi de a nu fi candidat, acceptând nevoia unei schimbări de generaţie. Ar fi fost o victorie şi pentru el şi sper că va înţelege cândva acest lucru. Autoritatea în partid nu depinde de funcţii şi cred că acest Congres a dovedit şi acest lucru? mai remarcă Năstase.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close