Antena 3 CNN Politică Proiectul de buget, ajuns în Parlament

Proiectul de buget, ajuns în Parlament

Proiectul de buget, ajuns în Parlament
Sursa foto: Parlament
06 Feb 2009   •   13:23

Proiectul bugetului de stat pe 2009 a ajuns vineri la Parlament şi va intra pe ordinea de zi a Birourilor Permanente ale celor două Camere la începutul săptămânii viitoare.
Rapoartele comune se întocmesc în cel mult 30 de zile de la sesizare. Cele două proiecte comune intră în dezbaterea plenului comun al celor două Camere, urmând ca legile adoptate să fie trimise spre promulgarea Preşedintelui României, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor, în termen de cel mult 10 zile de la votarea acestora
"Bugetul a sosit. Urmează să avem chiar la începutul spătămânii viitoare o şedinţă comună a celor două Birouri Permanente prin care se distribuie bugetul la Comisiile pentru aviz. Va fi o perioadă destinată depunerii amendamentelor şi voi solicita parlamentarilor să-şi aloce mai mult timp de lucru în comisii astfel încât să îl avem în scurt timp", a anunţat, Anastase.
Ea a apreciat că discuţia pe buget se va finaliza în comisii "undeva în jurul unei perioade de 10 zile. "Conform Regulamentului şedintelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii pot prezenta comisiilor amendamente scrise şi motivate, în cel mult 5 zile de la data primirii proiectului. Comisiile sesizate în fond pentru examinarea proiectelor de buget, vor întocmi câte un proiect comun asupra fiecărui proiect, în care vor fi prezentate amendamentele admise şi cele respinse, cu o scurta motivare a soluţiei adoptate", se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: parlament buget analiza comisii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close