Antena 3 CNN Politică PSD s-a răzgândit. Cine ar putea prelua funcția de vicepremier

PSD s-a răzgândit. Cine ar putea prelua funcția de vicepremier

Continuă controversele legate de numele vicepremierului propus în cabinetul Ciucă.

PSD s-a răzgândit. Cine ar putea prelua funcția de vicepremier
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    Mădălina Mihalache    |    23 Noi 2021   •   10:51

Se pare că atunci când doi se bat, al treilea câștigă. Dacă până acum discuțiile erau între a o alege pe Gabriela Firea sau pe Sorin Grindeanu pentru această funcție, se pare că social democrații s-au răzgândit. 

Potrivit surselor din interiorul PSD, Adrian Câciu, cel propus pentru Ministerul Finanțelor Publice, ar fi varianta agreată atât de Marcel Ciolacu cât și de Paul Stănescu pentru a prelua funcția de vicepremier. Aceasta ar fi însă o soluție de compromis pentru cei doi, însă social-democrații nu au luat o decizie finală cu privire la acest lucru. 

Și asta pentru că, în continuare, sunt nemulțumiri în interiorul partidului. Cea mai mare nemulțumire vine chiar din partea lui Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, deoarece Marcel Ciolacu i-a promis, încă de acum câteva săptămâni, funcția de ministru al Transporturilor și concomitent funcția de vicepremier. Prin urmare, Grindeanu nu este dispus să renunțe la această funcție. 

Așadar, Adrian Câciu este soluția la care se va ajunge în cazul în care niciuna dintre părți nu va ceda. 

Scandal la vârful PSD, între Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Care este mărul discordiei

Sunt tensiuni mari la vârful Partidului Social Democrat în ceea ce privește funcția de vicepremier care revine PSD în viitorul Guvern condus de Nicolae Ciucă

Ieri nu a fost supusă votului această funcție, tocmai din cauza conflictelor apărute. 

Potrivit surselor Antena 3, Marcel Ciolacu l-a propus pe Sorin Grindeanu, unul dintre cei doi vicepreședinți ai Partidului Social Democrat, în timp ce Paul Stănescu, secretarul general al PSD, o preferă pe Gabriela Firea, explicând că trebuie să se profileze pentru alegerile din 2024 când aceasta ar urma să candideze pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei. 

În decursul zilei de ieri, social-democrații l-au mandatat pe Marcel Ciolacu să decidă de unul singur cine va fi premier din partea PSD, însă pentru că aceste conflicte au continuat și aseară, Marcel Ciolacu a convocat pentru astăzi, începând cu ora 09:30, o nouă ședință a consiliului politic național pentru a decide împreună cu colegii săi cine să ocupe funcția de vicepremier. 

×
Subiecte în articol: PSD vicepremier
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close