Antena 3 CNN Politică PSD a întocmit cererea de sancţionare a Robertei Anastase, acuzată de blocarea activităţii CCR

PSD a întocmit cererea de sancţionare a Robertei Anastase, acuzată de blocarea activităţii CCR

PSD a întocmit cererea de sancţionare a Robertei Anastase, acuzată de blocarea activităţii CCR
09 Iun 2010   •   17:06

Conducerea PSD a adoptat textul sesizării către Comisia Juridică de Disciplină şi de Imunităţi a Camerei Deputaţilor care vizează excluderea Robertei Anastase, preşedinta acestui for timp de 15 zile de la lucările legislativului. Dacă măsura va fi încununantă de succes, social-democraţii speră ca în acel răstimp să convingă vicepreşedinţii Camerei să semneze procesul verbal de vot care îl dă câştigător pe Valer Doneanu pentru postul de judecător la Curtea Constituţională.
"Ne adresăm Comisiei juridice cu dorinţa de a sancţiona pe doamna Anastase prin excluderea pentru 15 zile de la lucrările Camerei Deputaţilor în aşa fel încât unul dintre vicepreşedinţi, oricare ar fi el, să semneze numirea judecătorului la Curtea Constituţională. Vreau să explic că nu este vorba de o dispută între PSD şi PDL; pentru că aici nu e vorba de o simplă numire a unui judecător" a arătat Ponta.
El a acuzat-o pe Anastase că, prin refuzul de a semna validarea lui Dorneanu la CCR, încearcă de fapt să blocheze activitatea acestui for şi competeneţele sale de sesizare pe problemele care vor ridicate de parlamentari pe legile de austeritate asumate de guvern în cazul în care moţiunea de cenzură va pica.
"Aici este vorba de o structura constituţională extrem de importantă. Doamna Anastase cred că nu ştie, necunoscând Constituţia şi legile. Nu ştie că atâta timp cât CCR nu va avea componenţa completă, nu va putea judeca sesizările vis-a-svis de legille pe care se fac sescizări, inclusiv cele pe care îşi asumă răspunderea acum Guvernul. Dacă nu trece moţiunea,  vom sesiza Curtea, dar dacă aceasta este blocată de doamna Anastase, prin amânarea numirii judecătorului, şi nu poate să judece această sesizare, practic legile nu intră în vigoare. Doamna Anastase se joacă nu nişte lucruri extrem, extrem de importante pentru toată România doar pentru că domnia sa a pierdut un vor pe care preşedintele, probabil, şi partidul i-l ceruseră într-o anumită direcţie" a mai susţinut Ponta.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close