Antena 3 CNN Politică PSD, anunț-bombă după ieșirea lui Iohannis: Votul din diaspora ar putea dura două zile

PSD, anunț-bombă după ieșirea lui Iohannis: Votul din diaspora ar putea dura două zile

PSD, anunț-bombă după ieșirea lui Iohannis: Votul din diaspora ar putea dura două zile
Sursa foto: Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook
19 Iun 2019   •   16:44

Klaus Iohannis cere Guvernului un proiect de lege pentru votul din diaspora. Preşedintele cere, printre altele, ca în străinătate să se poată vota timp de mai multe zile, iar votul prin corespondenţă să se poată extindă şi la alegerile prezidenţiale. Iohannis a trimis o scrisoare cu aceste propuneri Vioricăi Dăncilă şi şefilor celor două camere ale Parlamentului şi avertizează că ar putea cere o sesiune extraordinară a Parlamentului pe acest subiect.

Președintele Camerei Deputaților a avut o primă reacție după declarațiile Președintelui. Marcel Ciolacu susține că trebuie schimbată de urgență legislația cu privire la votul din diaspora.

”Suntem toți de acord că trebuie modificată legislația privind cel puțin votul din diaspora ca urgență, ținând cont că alegerile prezidențiale sunt primele și sunt anul acesta. În plenul reunnit de ieri s-a constituit comisia comună. Azi va apărea în Monitorul Oficial, iar de mâine această comisie va fi operațională.

E de datoria mea să stau de vorbă cu toți liderii politici și să facem un calendar și să vedem dacă ne încadrăm în această sesiune, sau facem o sesiune extraordinară. Azi îi voi contacta telefonic pe toți liderii de grup ca să putem creiona un plan. Pentru prima dată toți liderii politici sunt de acord că trebuie de urgență inițiată o schimbare a acestei legislații. Sunt două propuneri: votul prin corespondență și prelungirea timpului. Noi, cei din PSD am vrea să evităm votul electronic, cel puțin acum. 

Noi ne gândim la un vot care să se desfășoare pe parcursul de două zile.”, a declarat Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close