Antena 3 CNN Politică PSD cere o comisie de anchetă pentru falsificarea datelor din pandemie. Ciolacu: "Difuzarea de informații false este penală"

PSD cere o comisie de anchetă pentru falsificarea datelor din pandemie. Ciolacu: "Difuzarea de informații false este penală"

Președintele social - democraților susține că inițiativa la dialog a premierului vine mult prea târziu, iar PSD este dispus să ceară înființarea unei comisii de anchete parlamentare, care va privi falsificarea datelor pandemiei. 

PSD cere o comisie de anchetă pentru falsificarea datelor din pandemie. Ciolacu: "Difuzarea de informații false este penală"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    29 Mar 2021   •   12:31

"Domnul Cîţu ar fi cazul să lase politica şi să înceapă să guverneze şi să vadă problemele actuale ale românilor. Am decis azi, în Biroul Permanent Național, depunerea solicitării privind înființarea unei comisii de anchete parlamentare, care privește falsificarea datelor pandemiei.

Pandemia este o problemă de siguranță națională, iar difuzarea de informații false este extrem de gravă şi penală. Sper ca USR să nu închidă ideea de transparență şi să voteze înființarea acestei comisii", a declarat Marcel Ciolacu, în timpul unei conferințe de presă la PSD.

Liderul social - democraților a fost întrebat ce date crede că au fost falsificate în decursul ultimului an. În acest context, Ciolacu a amintit de afirmațiile făcute de Vlad Voiculescu în mediul online şi susţine că viitoarea comisie va afla adevărul:

"Vizează declarațiile făcute de către noi de un an de zile. Faptul că s-au falsificat date ca să se poată ţine alegeri în România, nu credem că acest lucru nu a fost ştiut de preşedintele ţării şi vizează şi postarea ministrului Voiculescu.

El a fost primul care a semnalat acest lucru (...) Ne-a explicat domnul ministrul foarte clar! Nu s-au raportat ultimele două zile, iar unde erau focare de epidemie au fost scoase din prognoze (...) Este o lipsă de transparenţă totală. Nu se testează şi nu ştim adevărul, dar sunt ferm convins că această comisie de anchetă va afla adevărul", a declarat Marcel Ciolacu, luni dimineaţa.
 

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close