Antena 3 CNN Politică PSD: Demisia lui Cseke arată că Ministerul Sănătăţii este o instituţie „de mâna a doua”

PSD: Demisia lui Cseke arată că Ministerul Sănătăţii este o instituţie „de mâna a doua”

PSD: Demisia lui Cseke arată că Ministerul Sănătăţii este o instituţie „de mâna a doua”
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Aug 2011   •   12:47

Demisia lui Cseke Attila arată că Ministerul Sănătăţii este un minister de mâna a doua, consideră PSD. Sănătatea românilor, mai spun social-democraţii, nu reprezintă altceva "decât un spaţiu de manevră pentru interesele financiare ale oligarhiei portocalii".

"Din păcate, semnalul dat prin demisie de ministrul Sănătăţii nu îşi va găsi un ecou în rândul celor care ar putea să influenţeze în bine funcţionarea sistemului de sănătate. Se petrec lucruri incredibile în România: legea Sănătăţii se elaborează la Cotroceni, ministrul Sănătăţii este eliminat din deciziile referitoare la bugetarea sănătăţii! Nimeni nu răspunde, puţini se indignează, cu toate că evidenţele unui sistem care nu răspunde nici măcar nevoilor elementare de sănătate ale cetăţenilor sunt nenumărate", se arată într-un comunicat al PSD.

Departamentul de Sănătate al PSD precizează că a prezentat public, în cursul zilei de joi, problemele cu care se confruntă în acestă perioadă sistemul sanitar şi a propus soluţii pentru intrarea în normalitate.

"La scurt timp, demisia ministrului Sănătăţii a confirmat că fără o strategie coerentă şi fără respect pentru profesioniştii din administraţia sanitară şi personalul medical nu se poate face nimic în afara condamnării marii majorităţi a cetăţenilor la imposibilitatea de a beneficia de servicii de sănătate", se mai arată în comunicatul PSD, citat de Mediafax.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a prezentat joi demisia fiind nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere.

 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close