Antena 3 CNN Politică PSD, anunțul momentului. Când decide dărâmarea Guvernului Orban

PSD, anunțul momentului. Când decide dărâmarea Guvernului Orban

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a anunțat, miercuri, că Partidul Social Democrat va depune cu certitudine o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL. Potrivit lui Romașcanu, data va fi stabilită după 17 iulie, pentru că social-democrații au hotărât să nu perturbe starea de alertă.

PSD, anunțul momentului. Când decide dărâmarea Guvernului Orban
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    08 Iul 2020   •   18:40

S-a reconfirmat în timpul discuțiilor de astăzi decizia de a depune moțiunea de cenzură - singurul lucru care rămâne de stabilit este momentul depunerii acestei moțiuni, în funcție de cum vede Guvernul pe mai departe starea de alertă.

Va fi depusă, cu certitudine, moțiunea de cenzură, și depinde foarte mult de starea de alertă. A fost o decizie încă de la început de a nu perturba operațiunile necesitate de pandemie printr-o moțiune de cenzură, aceasta ducând în prima etapă la un guvern intermediar și apoi la o negociere privind un nou Guvern.

Și stunci continuăm să vedem ce se întâmplă cu starea de alertă. Dacă ea continuă, o decizie privind moțiunea de cenzură și data ei exactă  va fi luată după 17 iulie.

Este evident că vom depune această moțiune de cenzură. A fost clar mesajul că o modificare chiar și cu o virgulă a legii pensiilor va duce la acest lucru. S-a adăugat la asta și refuzul de a dubla alocațiile”, a declarat Lucian Romașcanu, după ședința PSD, de miercuri.

Când organizează PSD congres pentru alegerea conducerii partidului?

”Noi sperăm ca această stare de alertă să nu fie prelungită în condițiile actuale. Și există numeroase motive să nu fie prelungită, le-am mai explicat. Așteptăm 17 iulie să vedem când organizăm Congresul. Solicitările colegilor au fost să facem un congres fizic. Dacă nu se va putea face un congres cu prezență fizică, vom vedea ce vom face, dar dorința este să avem o conducere cât mai repede”.

Marcel Ciolacu, acuzații grave la adresa lui Ludovic Orban

Acuzații grave la adresa premierului făcute de președintele interimar al PSD. Marcel Ciolacu susține că Ludovic Orban a profitat de situația generată de pandemia de coronavirus pentru ”a-şi îndestula prietenii politici” și că l-au interesat doar banii și distrugerea economiei.

”Domnule premier, aş vrea să vă reamintesc că la iniţiativa PSD am făcut un amendament la starea de alertă pe regulamentul Curţii de Conturi şi al Camerei Deputaţilor, Curtea de Conturi face controale în toate administraţiile publice centrale sau locale, indiferent de culoarea politică. Mai mult, Curtea de Conturi a solicitat o prelungire de 15 zile. În Parlament nu a fost modificat niciodată Codul penal, iar CCR e o instituţie care face parte din statul de drept, pe care o atacaţi zilnic”, i-a transmis Ciolacu lui Orban.
'Guvernaţi, nu mai furaţi!'

Liderul Camerei Deputaților acuză Guvernul că a furat mult în această perioadă și că a sfidat suferința cetățenilor. Ciolacu a subliniat că sunt suficiente motive ca mulți dintre liberali să ajungă cel puțin trei ani după gratii.

"Domnule Orban, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: 'Guvernaţi, nu mai furaţi!'. Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat, pur şi simplu, suferinţa românilor. Aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând.

Pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani. Aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal.

Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. E suficient să deschideţi orice ziar sau post TV, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA. Sunt suficiente exemple care vă pot trimite colegii politici cel puţin trei ani la puşcărie", a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.

×
Subiecte în articol: PSD Guvernul Orban Lucian Romașcanu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close