Antena 3 CNN Politică PSD, mișcare surpriză pentru Klaus Iohannis. Ciolacu: Există această portiță în Regulament

PSD, mișcare surpriză pentru Klaus Iohannis. Ciolacu: Există această portiță în Regulament

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că există posibilitatea ca noul Parlament să nu se constituie pe data de 21 decembrie, în cazul în care două treimi din parlamentari nu se vor prezenta.

PSD, mișcare surpriză pentru Klaus Iohannis. Ciolacu: Există această portiță în Regulament
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    15 Dec 2020   •   07:40

”Avem posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe data de 21. Există această portiță în Regulament și se poate înâmpla să nu se constituie. Dacă vrei să joci în extreme și iei în batjocură votul românilor și te duci tu la Vila Lac, și faci aranjamente, și împarți tu după cheremul tău, cum îți vine ție, tot ce reprezintă Parlamentul, atunci este normal ca și reacția celor care nu au fost invitați să fie în aceeași măsură”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu: "Klaus Iohannis a făcut anunţul unui eşec. Orban şi Barna sunt gemenii eşecului

Președintele PSD a mai declarat că anunțul lui Klaus Iohannis de a amâna desemnarea unui premier este "anunțul unui eșec" iar președinții PNL și USR PLUS, Ludovic Orban și Dan Barna, ar fi "gemenii eșecului".

"Președintele ne anunță acum că le mai dă timp să se mai gândească și să găsească o soluție. Alianța pe care o fac o să reprezinte 53% din noul Parlament, însemnând o majoritate foarte fragilă. Nu știu dacă România este pregătită pentru provocările din viitor ale anului 2021, care sunt cele mai mari provocări, să intre cu un guvern cu o asemenea fragilitate", a estimat spus Marcel Ciolacu, într-o emisiune la România TV.

Liderul PSD, formaţiune care a câştigat cel mai mare număr de mandate parlamentare în urma alegerilor din 6 decembrie, a mai spus că "gemenii eșecului, domnul Orban și domnul Barna, vor să confiște acest vot al românilor și, prin niște aranjamente pe la Vila Lac 1, să vină cu anumite propuneri".

PNL, USRPLUS şi UDMR nu au reuşit să finalizeze, la sfârşitul săptămânii trecute, negocierile pentru o majoritate guvernamentală.

Drept consecinţă, PNL şi USRPLUS s-au dus, fiecare, cu propria propunere pentru funcţia de prim-ministru: Ludovic Orban, respectiv Dacian Cioloş.

UDMR ia în calcul să îşi desemneze, la rândul său, un candidat la şefia noului guvern în cazul unui nou eşec al negocierilor.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close