Antena 3 CNN Politică PSD nu merge cu nicio propunere de premier la negocierile de la Cotroceni. Social-democrații vor anticipate

PSD nu merge cu nicio propunere de premier la negocierile de la Cotroceni. Social-democrații vor anticipate

Este şedinţă de ultimă oră la PSD. Marcel Ciolacu pune la punct cu ceilalţi lideri social-democraţi strategia pentru consultări. De data aceasta, PSD nu va mege cu o propunere de premier la prima rundă de consultări, deoarece aceștia își doresc alegeri anticipate.

PSD nu merge cu nicio propunere de premier la negocierile de la Cotroceni. Social-democrații vor anticipate
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Mădălina Mihalache    |    11 Oct 2021   •   10:46

”Aș vrea să vă anunț că am decis să mergem la negocieri, din respect pentru instituția prezidențială, fiind cea mai importantă instituție a statului român, nu din respect pentru cei care au creat această criză politică.

O să merg însoțit de către secretarul general al partidului, Paul Stănescu, dar și de către trei tineri din administrațiile locale, să vadă și domnul președinte că nu sunt frustrați că sunt de la PSD, sunt frustrați de ce pățesc românii în administrațiile lor și vor fi mari probleme cu școlile și cu spitalele pe care le au în subordine în perioada următoare.

Mergem și cu planul PSD de combatere a crizei sanitare, de acum 8 luni de zile, care este actual și acum, și o să mergem și cu cele 10 propuneri, pe termen scurt, pe care le are PSD, astfel încât capitalul românesc și populația să depășească această iarnă”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința PSD.

Știre inițială

La ședința de ultimă oră a PSD, social-democrații vor decide cu exactitate delegația care va merge la negocierile de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Delegația PSD este modificată față de dățile trecute, nu mai merg primii cinci lideri ai PSD, ci vor merge Marcel Ciolacu, președintele partidului, Paul Stănescu, secretarul general, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Ionuț Pucheanu, primarul din Galați și Corina Ene, primarul din Căbești, județul Bihor.

Alegerea acestei delegații pentru negocieri a fost făcută tocmai pentru ca social-democrații să îți poată exprima nemulțumirile chiar în fața lui Klaus Iohannis, în privința procentelor și a modului în care premierul Florin Cîțu a alocat banii din Fondul de Rezervă, săptămâna trecută, pe criterii politice.

Tot din acest motiv, PSD a depus o plângere penală pe numele lui Florin Cîțu, dar și a ministrului Dezvoltării Regionale, Cseke Atilla.

Social-democrații vor mai decide ca, la prima rundă de consultări, PSD să nu meargă cu o nominalizare de premier, cu toate că Marcel Ciolacu, înainte de începerea acestei ședințe, pentru prima dată, nu a mai exclus posibilitatea intrării la guvernare a PSD.

Întrebat dacă ar putea susține un guvern minoritar care nu este condus de Florin Cîțu, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Este exclusă această variantă”.

×
Subiecte în articol: PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close