Antena 3 CNN Politică PSD nu merge la ?şezătoarea? de la CES. Năstase: Se vrea transformarea lui Băsescu în Pilat din Pont

PSD nu merge la ?şezătoarea? de la CES. Năstase: Se vrea transformarea lui Băsescu în Pilat din Pont

PSD nu merge la ?şezătoarea? de la CES. Năstase: Se vrea transformarea lui Băsescu în Pilat din Pont
Sursa foto: Adrian Nãstase
17 Mai 2010   •   11:10

Consiliul Economic Social (CES) nu mai funţionează din 2007 încoace, iar atribuţiile sale nu privesc găsirea de soluţii anticriză, ci emiterea de observaţii economice. De aceea, apelul actualei puteri la o structură nefuncţională este o dovadă a fricii şi a lipsei de responsabilitate a actualului guvern, a declarat luni, fostul lider PSD, Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a precizat că reprezentanţii PSD nu vor participa la şedinţa CES de astăzi convocată pentru discutarea conţinutului memrandumului cu FMI.

?PSD nu va participa la şedinţa CES. Din 2007 CES nu mai funcţionează. De ani de zile activitatea sa este blocată de alegerea preşedintelui. Brusc se trezeşte actuala putere să apeleze la CES. Să te ascunzi în spatele CES-ului e o dovadă de frică. Nu e rolul CES-ului, el are rolul de a formula observaţii economice, nu de a formula politici publice când e vorba de ieşire din recesiune. Soluţiile trebuie să vină de la guvern şi trebuie să fie sancţionat de parlamentari într-o democraţie normală? a explicat Geoană motivele pentru care PSD nu va participa la discuţiile care vor avea loc la sediul acestei instituţii.

Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase crede că nu este nevoie de prezenţa PSD la CES.

?Înţeleg că este un fel de şezătorare acolo menită a-l transforma pe TraianBăsescu într-un fel de Pilat din Pont. Nu, responsabilitatea trebuie asumată clar de Traian Băsescu. Dacă vroia consultări nu trebuia să distribuie un document prin presă, ci să aibă un dialog cu toate formaţiunile politice, un dialog serios, nu în care să ni se pună pe masă un text pe care exista deja o înţelegere? a afirmat Năstase.

În ceea ce priveşte şansele trecerii prin Parlament a unei moţiuni de cenzură, liderul CN al PSD a apreciat că o anumită presiune a străzii şi a societăţii civile ar oferi un anumit context favorabil, dar insuficient.

?O presiune puternică din partea societăţii civile, a celor care vor fi nemulţumiţi şi vor dezvolta o anumită presiune în stradă are o anumita şansă. Eu sunt destul de sceptic? a mai declarat Năstase.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close