Antena 3 CNN Politică PSD: Premierul să semneze desemnarea lui Bogdan Aurescu ca secretar de stat în MAE

PSD: Premierul să semneze desemnarea lui Bogdan Aurescu ca secretar de stat în MAE

PSD: Premierul să semneze desemnarea lui Bogdan Aurescu ca secretar de stat în MAE
Sursa foto: mircea geoana
04 Feb 2009   •   04:57

Decizia Curţii Internaţionale de Justiţie a permis tuturor politicienilor să se manifeste în spaţiul public, măcar pentru a transmite felicitări echipei care a reprezentat statul la Haga.
Pe de altă parte, în PSD, tot mai multe voci, cer premierului Boc să semneze desemnarea lui Bogdan Aurescu ca secretar de stat. Tonul l-a dat Adrian Năstase, care scria pe blogul său, la doar câteva minute după prezentarea deciziei Curţii: ?Sper că acum desemnarea lui Bogdan Aurescu ca secretar de stat la MAE (transmisă în urmă cu două săptămâni la guvern) va fi, în sfârsit, semnată de Emil Boc!?
De asemenea, marţi seara, preşedintele partidului, Mircea Geoană, aprecia că decizia tribunalului internaţional este un succes al diplomaţiei româneşti.
Astfel, fostul ministru de Externe aprecia că echipa României de la Haga, condusă de Bogdan Aurescu, s-a comportat excepţional.
Pe de altă parte, Mircea Geoană este mai atent cu şeful guvernului în acest caz şi nu îi reaminteşte că propunerea de a-l face secretar de stat pe Aurescu a tot fost amânată. El se mulţumeşte a afirma că reprezentantul României la Haga merită un asemenea post la Ministerul Afacerilor Externe.
?Bogdan Aurescu merită recunoaşterea statului român pentru efortul pe care l-a depus şi ar fi o soluţie excepţional pentru un post de secretar de stat în MAE?, a spus Mircea Geoană.
Potrivit acestuia, decizia de la Haga reprezintă rezolvarea unei probleme spinoase dintre România şi Ucraina şi demonstrează calitatea corpului diplomatic romîn format din ?diplomaţi dispuşi să facă eforturi supraomeneşti?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close