Antena 3 CNN Politică PSD şi PDL, atacul final? Kosovo şi taxa auto pot duce la căderea Guvernului

PSD şi PDL, atacul final? Kosovo şi taxa auto pot duce la căderea Guvernului

PSD şi PDL, atacul final? Kosovo şi taxa auto pot duce la căderea Guvernului
19 Feb 2008   •   17:50

Guvernul Tăriceanu este atacat pe două fronturi: pe de o parte, de foştii parteneri de guvernare, pe de alta, de principalul partid de opoziţie. Primii care au ameninţat Executivul au fost liderii PDL. Emil Boc a avertizat astăzi, la Cluj, că partidul pe care îl conduce va iniţia o moţiune pentru demiterea Guvernului, în cazul în care taxa de primă înmatriculare nu va fi anulată. Nu a trecut însă mult şi social-democraţii au atacat şi ei. De data asta, motivul este atitudinea UDMR faţă de independenţa unilateral proclamată a Kosovo. ?Rămâne să vedem dacă cerem alegeri anticipate, prin depunerea unei moţiuni împotriva Guvernului?, a anunţat Mircea Geoană.

Preşedintele social-democrat a declarat după şedinţa Biroului Permanent că scoaterea UDMR de la guvernare va fi discutată în şedinţa de vineri a Consiliului Naţional. ?Este anormal ca UDMR, membru al Guvernului, să voteze împotriva politicii decise de Guvern, Parlament şi Preşedinţie?, a subliniat Mircea Geoană. Uniunea Democrată a Maghiarilor a fost singura formaţiune politică ce a anunţat că susţine independenţa Kosovo, în ciuda opoziţiei României.

De cealaltă parte, preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat la Cluj că va iniţia o moţiune pentru demiterea Guvernului. ?Dacă Guvernul nu va ţine cont de poziţia Camerei Deputaţilor, sancţiunea politică aferentă poate fi numai moţiunea de cenzură. Ori pleacă Tăriceanu, ori pleacă taxa?, a avertizat Boc. Declaraţia liderului democrat-liberal vine după ce moţiunea privind taxa auto ? depusă la Parlament de PDL ? a fost adoptată de deputaţi.

CITIŢI ŞI: MOŢIUNEA PRIVIND TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE, ADOPTATĂ DE DEPUTAŢI

PD-L VA INIŢIA O MOŢIUNE PENTRU DEMITEREA GUVERNULUI, DIN CAUZA TAXEI AUTO

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close