Antena 3 CNN Politică PSD ŞI PNL au atacat la Curtea Constituţională legea funcţionarilor publici

PSD ŞI PNL au atacat la Curtea Constituţională legea funcţionarilor publici

PSD ŞI PNL au atacat la Curtea Constituţională legea funcţionarilor publici
Sursa foto: Curtea Constituþionalã
04 Mar 2010   •   13:33

50 de deputaţi de la PSD şi 52 de la PNL au depus, miercuri, o sesizare de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională asupra Legii funcţionarilor publici, adoptată de Camera Deputaţilor, a anunţat senatorul social-democrat, Dan Şova.

Şova a precizat că un demers similar au făcut şi 34 de senatori PSD şi PNL care au înaintat Secretariatului general al Senatului, tot miercuri, o sesizare de neconstituţionalitate la modificările aduse de Camera Deputaţilor Legii 188/1999, a Statutului funcţionarilor publici, prin care se introduce o derogare de 6 luni în care pot fi numite ca directori ai serviciilor deconcentrate şi persoane care nu sunt funcţionari publici.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 172 de voturi "pentru", nici un vot "împotrivă" şi nici o abţinere, proiectul legii privind Statutul funcţionarilor publici, în absenţa deputaţilor PSD şi PNL care au părăsit sala de şădinţă invocând nerespectarea şi forţarea regulamentului de către reprezentanţii puterii.
Deputaţii PSD şi PNL nu au participat la şedinţă în semn de protest faţă de faptul că acest proiect ar fi fost introdus neregulamentar pe ordinea de zi a plenului, iar raportul Comisiei de administraţie a fost întocmit "neregulamentar".
PNL şi PSD au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională acest proiect, pentru încălcarea prevederilor parlamentare şi regulamentare. PC a anunţat, la rândul său, că se alătură demersului PNL şi PSD.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close