Antena 3 CNN Politică PSD şi PRM îl susţin pe Oprescu. PNL se declară neutru

PSD şi PRM îl susţin pe Oprescu. PNL se declară neutru

PSD şi PRM îl susţin pe Oprescu. PNL se declară neutru
02 Iun 2008   •   15:06

Principalele partide politice strâng rândurile împotriva democrat-liberalilor. Strigătul de luptă l-a dat PSD-ul, care a anunţat duminică seară că îl va susţine pe Sorin Oprescu la primăria generală a Capitalei. Informaţia nu este încă oficială, însă Miron Mitrea declara astăzi că această susţinere este mai mult decât certă. Aceeaşi părere este împărtăşită şi de liderul partidului, Mircea Geoană, care a declarat duminică seara că Sorin Oprescu este unica variantă prin care PSD-ul o are în lupta cu PDL-ul. El a îndemnat astfel în mod clar la un vot anti-Blaga.

A urmat imediat poziţia liberalilor, prin vocea vicepreşedintelui Crin Antonescu. ?PNL va recomanda aleşilor săi să dea voturile sale candidatului Sorin Oprescu, pentru că administraţia Băsescu - Videanu a fost una tip căpuşă pentru Bucureşti?, a declarat Antonescu pentru Antena 3. Afirmaţia sa a venit la puţin timp după ce candidatul PNL la primăria Capitalei, Ludovic Orban, spunea că nu va îndemna electoratul să-şi îndrepte voturile către un alt candidat. Nici Bogdan Olteanu nu se arată atras de vreunul dintre candidaţi. Acesta a declarat jurnaliştilor că singurul candidat pe care îl vor susţine la Bucureşti este Andrei Chiliman. În ceea ce priveşte candidaţii la Primăria Generală, Olteanu a spus că, atât timp cât cei doi sunt oameni de stânga şi nu se apropie de ideile liberale, PNL nu îi va susţine.

Pe aceeaşi poziţie se află şi PRM-ul. Corneliu Vadim Tudor, liderul partidului, a anunţat că va susţine în mod categoric candidatura lui Sorin Oprescu. Motivul acestui vot: continuarea luptei împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a candidatului democrat-liberal Vasile Blaga. ?În mod necondiţionat, PRM îl va sprijini pe Oprescu?, şi asta pentru că senatorul este ?crucificatul, sacrificatul ucis politic de Băsescu?.

Iată cum Sorin Oprescu strânge în jurul său adeziunea principalelor partide politice, izolând PDL-ul şi pe candidatul acestuia. Nici liderii democrat-liberali nu stau însă degeaba. Într-o declaraţie de presă susţinută luni, Theodor Stolojan a îndemnat electoratul liberal să voteze cu Vasile Blaga, în numele alianţei din 2004. Rămâne de văzut care va fi rezultatul. Cert este că în politică a apărut o mobilizare generală împotriva lui Blaga şi a PDL-ului. ?Se reface coaliţia 332!?, avertiza astăzi Vasile Blaga.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close