Antena 3 CNN Politică PSD ar putea susține un guvern minoritar: ”Luăm în considerare perioada din acest moment”

PSD ar putea susține un guvern minoritar: ”Luăm în considerare perioada din acest moment”

PSD nu exclude varianta susținerii unui guvern minoritar. Cel puțin asta a dat de înțeles liderul social democrat, care a declarat că așteaptă să vadă cum se așează lucrurile.

PSD ar putea susține un guvern minoritar: ”Luăm în considerare perioada din acest moment”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    21 Oct 2021   •   10:27

Declarația lui Marcel Ciolacu a fost făcută joi dimineața, înainte de ședința Biroului Permanent Național al PSD și de consultările de la Palatul Cotroceni.

„Haideți să vedem cum se așează lucrurile și să luăm în considerare perioada din acest moment. Îmi mențin părerea că România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar. Știți că într-o zi în România au fost mai multe decese decât în toată UE. Vom ieși cu o declarație clară după Biroul Permanent Național și după consultări”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Nicolae Ciucă va fi noul premier desemnat de Klaus Iohannis - surse

Potrivit surselor politice, președintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis lui Florin Cîțu și celor patru prim-vicepreședinți că îl va desemna pe Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării, pentru funcția de premier.

Cine este Nicolae Ciucă, cel care ar putea fi, începând de astăzi, premierul desemnat al României

Potrivit surselor politice, președintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis lui Florin Cîțu și celor patru prim-vicepreședinți că îl va desemna pe Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării, pentru funcția de premier.

Nicolae Ionel Ciucă, în vârstă de 54 de ani, propunerea liberalilor pentru funcția de prim-ministru, fost șef al Statului Major al Armatei, este un militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak.

Bătălia de la Nassiria, în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea Război Mondial.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD Klaus Iohannis
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close