Antena 3 CNN Politică PSD va respinge la audieri toţi miniştrii propuşi de Croitoru, cu excepţia lui Aurescu

PSD va respinge la audieri toţi miniştrii propuşi de Croitoru, cu excepţia lui Aurescu

PSD va respinge la audieri toţi miniştrii propuşi de Croitoru, cu excepţia lui Aurescu
Sursa foto: Victor Ponta
26 Oct 2009   •   12:59

Parlamentarii social-democraţi nu vor da aviz favorabil, la audierile din comisii, niciunui ministru propus de premierul-desemnat, Lucian Croitoru, cu o singură posibilă excepţie: Bogan Aurescu, a declrata luni vicepreşedintele PSD, Victor Ponta.
Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană a precizat că acei democrat-liberali care au fost propuşi de Lucian Croitoru şi care au făcut sau fac parte din Cabinetul condus de Emil Boc vor fi respinşi de parlamentarii PSD din comisiile care îi vor audia.
"Nu avem cum să le dăm votul în comisii, pentru că suntem consecvenţi. Am votat o moţiune ca să îi dăm jos, nu putem să îi acceptăm acum. Sunt la fel de slabi ca şi miniştri ca atunci când i-am demis", a spus Ponta.
El a arătat însă că, probabil, candidatul nominalizat de Lucian Croitoru pentru portofoliul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va constitui excepţie de la acest vot negativ, în condiţiile în care acesta este considerat nu doar un profesionist, ci şi un apropiat al PSD, începuturile carierei lui legându-se de Adrian Năstase.
Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat, vineri, că a transmis Parlamentului lista unui Guvern format din 14 ministere, din care fac parte 7 miniştri din Cabinetul actual, cât şi tehnocraţi, precum Bogdan Aurescu şi Mihai Şeitan.
Lista Guvernului propus de Croitoru este formată din : Gheorghe Pogea - Finanţe, Emeric Saghi - Interne, Radu Berceanu - Transporturi, Bogdan Aurescu - Externe, Adriean Videanu - Economie, Daniel Funeriu - Educaţie, Tineret, Sport, Vasile Blaga - Dezvoltare Regională, Mihai Şeitan - Muncă, Cătălin Predoiu - Justiţie, Adrian Rădulescu - Agricultură, Cristian Vlădescu - Sănătate, Theodor Paleologu - Cultură, Sulfina Barbu - Mediu, Mihai Stănişoară-Apărare.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close