Antena 3 CNN Politică Radu Câmpeanu (PNL): Anii `90 sunt modelul dezbaterilor politice. Acum e mahala

Radu Câmpeanu (PNL): Anii `90 sunt modelul dezbaterilor politice. Acum e mahala

Radu Câmpeanu (PNL): Anii `90 sunt modelul dezbaterilor politice. Acum e mahala
06 Mar 2008   •   14:06

Radu Câmpeanu, senator liberal a fost invitatul emisiunii LIVE cu Anca Florea la Radio NewsFm. Câmpeanu apreciază că, în prezent, campaniile electorale nu se defăşoară într-un mod civilizat, considerând că cel mai bun model oferit până acum este cel al campaniei de la începutul anilor 90. "Campania electorală din `90 cu Ion Iliescu şi Ion Raţiu a fost şi reprezintă şi acum modelul unei adevărate dezbateri prezidenţiale. Nu ca acum, când sunt discuţii de mahala", a declarat Câmpeanu.

Evoluţia de-a lungul anilor a Partidului Naţional Liberal este una pozitivă, în viziunea senatorului Radu Câmpeanu, cu toate că după 1993 PNL-ul "căzuse", din cauza unei politici concentrate "pe o cursă pentru posturi."

"Evoluţia PNL este una pozitivă.
Când s-a produs marea scindare a PNL în 1993, partidul a căzut, din cauza unei politici concentrate pe o cursă pentru posturi, aşa cum s-a întâmplat şi în CDR. Preocuparea de partid politic creator al unei Românii moderne nu mai exista."

De asemenea, Câmpeanu nu a considerat benefică apariţia lui Theodor Stolojan în PNL. "Venirea lui Stolojan a transformat partidul într-unul de funcţionari carierişti."

Senatorul liberal consideră că actualul prim-ministru, Călin Popescu Tăriceanu a revigorat partidul, transformând-ul într-o formaţiune care "are preocupări plitice reale." "Tăriceanu este un liberal autentic. Venirea lui a reprezentat o revenire în PNL a unei preocupări politice reale. Există o evoluţie, la ora actuală în PNL se discuta şi despre marile probleme ale ţării."

În privinţa alianţei pe care PNL-ul a făcut-o cu PD-ul în 2004, Câmpeanu consideră că a fost "o alianţă contra firii" din cauza ideologiilor diferite ale celor două partide.

"PNL a făcut o alianţă cu PD-ul cu care eu nu am fost de acord dar în acel moment eram în afara partidului. Când am revenit eu, înţelegerea era încheiată deja. Această alianţă era una contra naturii, între două partide a caror ideologie era foarte diferită", a declarat Câmpeanu.

Despre legea votului uninominal, senatorul liberal a declarat că nu va schimba viaţa politică românească. "Legea votului uninominal este o naivitate. Clasa politică se reface numai prin cultură şi educaţie, nu prin uninominal."

Câmpeanu nu are de gând să se retragă din viaţa politică românească ci doar să nu-şi mai depună candidatura la viitoarele alegeri. "Numai Dumnezeu mă poate retrage din politică, eu nu mă voi retrage", a spus liberalul.

Radu Câmpeanu a încheiat într-o notă pozitivă apreciind că România îşi va găsi locul şi nivelul la care ar trebui să fie. "Eu cred în evoluţia pozitivă a poporului român, cred că vom reveni la un nivel care să fie conform cu cel real al naţiunii române", a declarat senatorul Radu Câmpeanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close