Antena 3 CNN Politică Radu Mazăre va da în judecată DNA: Sunt nişte căţei care acţioneză la ordin

Radu Mazăre va da în judecată DNA: Sunt nişte căţei care acţioneză la ordin

Radu Mazăre va da în judecată DNA: Sunt nişte căţei care acţioneză la ordin
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Ian 2011   •   18:09

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat, vineri, că va da în judecată DNA şi va cere daune morale de un milion de euro. Edilul spune că  a descoperit că procurorii anticorupţie acţionează diferit în situaţii similare, acuzându-i că reprezintă Poliţia politică a lui Traian Băsescu, informează Mediafax.

"De şase ani acuz faptul că în România Traian Băsescu a instituit o poliţie politică şi vârful de lance al acestei poliţii politice este DNA-ul. Sunt un veteran în lupta cu instituţiile care acţionează la ordin politic. Spuneam că procurorii DNA sunt politruci, sunt nişte şarle politice, nişte căţei care acţionează la ordin", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa susţine că în dosarul retrocedărilor a fost trimis în judecată după ce ar fi dat înapoi terenuri unor persoane care au cumpărat drepturile succesorale.

"Am primit un document tot de la DNA care demonstrază fără dubii că în situaţii identice suntem trataţi diferit. Mai excact în dosarul retrocedărilor în care am fost anchetat eu şi sute de oameni timp de cinci ani pentru ca ulterior să fim trimişi în instanţă printre altele am fost acuzat că am retrocedat terenuri unor persoane care au cumpărat drepturile succesorale"

Social-democratul a explicat că în anul 2008 a descoperit că şi Adriean Videanu şi Răzvan Murgeanu ar fi retrocedat terenuri unor persoane care au cumpărat drepturi succesorale, astfel că a făcut fiecăruia dintre cei doi câte o plângere la DNA.

"Am studiat ce au făcut domnii Videanu şi Murgeanu la Bucureşti şi faptul că aceşti doi domni foşti primari acoliţi ai lui Băsescu membri marcanţi ai PDL au făcut acelaşi lucru, am pus mâna pe pix şi le-am făcut câte o plângere penală. Zilele trecute am primit un răspuns, este o rezoluţie datată 19 ianuarie 2011 care spune că vă trimitem alăturat un exemplar al rezoluţiei procurorului prin care 19 ianuarie 2011 faţă de numiţii Videanu şi Murgeanu s-a dispus neînceperea urmării penale", a mai spus Mazăre.

Primarul a menţionat că din acest motiv va da în judecată DNA şi va cere daune morale de un milion de euro.

"Independent de procesul penal care este pe rol o să acţionez în civil şi o să cer un milion de euro DNA şi domnului Ţuluş cel care a semnat rechizitoriul meu şi a semnat şi pe actul de neîncepere a urmării penale pentru domnii Videanu şi Murgeanu. Asta este justiţia pe care o înfăptuieşti în România domnule Băsescu. Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă", a afirmat primarul Constanţei.

Edilul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

×
Subiecte în articol: Radu Mazare mazare DNA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close