Antena 3 CNN Politică Dovezile coabitării PSD cu elementele sistemului băsist, prezentate de Radu Tudor

Dovezile coabitării PSD cu elementele sistemului băsist, prezentate de Radu Tudor

Dovezile coabitării PSD cu elementele sistemului băsist, prezentate de Radu Tudor
de M.Z.    |    15 Mai 2017   •   20:33

PSD s-ar afla la a doua coabitare cu sistemul, după pactul de coabitare Băsescu-Ponta, demascat de ziaristul Bogdan Chirieac. Ipoteza a fost lansată de analistul politic Radu Tudor, luni, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

”Sunt argumente că PSD este la a doua coabitare cu sistemul. (...) Azi, PSD coabitează cu elemente ale sistemului. De ce vrea să dezamăgească la cinci luni după a înregistrat un vot masiv”, a spus Radu Tudor.

Jurnalistul a prezentat șase elemente, ”dovezi ale coabitarii PSD cu elementele sistemului băsist”, așa cum le-a numit.

1. Anchetarea fraudei la alegerile prezidențiale din 2009 bate pasul pe loc
2. Eliminarea lui Șerban Nicolae din două poziții importante în Parlament
3. Coabitacul băsist Robert Cazanciuc, numit șef al Comisiei juridice din Senat
4. Ministrul Justiției Tudorel Toader nu o întreabă pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, chestiuni elementare
5. Auditarea DNA nu o face nici Ministerul Justiției, nici CSM, ci o firmă, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader
6. Celebra procuroare băsistă Oana Schmidt-Hăineală, propusă secretar de stat la Ministerul de Interne

Răzvan Savaliuc: Avem partide conduse de caricaturi

Senatorul PSD Șerban Nicolae a spus că înlăturarea lui din funcțiile de conducere din partid nu este foarte importantă, dar a subliniat că ”lumea are așteptări mari de la PSD” și oamenii vor să vadă că se face dreptate.

Întrebat dacă PSD a bătut palma cu sistemul, Șerban Nicolae a negat: ”Nu. PSD nu a bătut niciodată palma cu sistemul. Nu avem cum să batem palma cu sistemul și o să vedeți rezultatele”.

”Avem partide conduse de caricaturi”, a comentat, luni, jurnalistul Răzvan Savaliuc, editor Luju.ro.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a fost executat în CEx-ul de miercuri al partidului, unde a fost înlăturat de la șefia Comisiei juridice, dar și de la conducerea grupului parlamentar PSD din Senat.

Astfel, Robert Cazanciuc este noul șef al Comisiei juridice, în locul senatorului Șerban Nicolae, iar Mihai Fifor este noul lider de grup parlamentar din PSD.

Tot în CEx-ul de miercuri al PSD, s-a votat și suspendarea din partid a lui Nicolae Bacalbașa, pe o perioadă de șase luni.

Dragnea a declarat după CEx-ul partidului, în care Șerban Nicolae a fost executat, că formațiunea nu a avut în programul de guvernare teme precum grațierea corupților, astfel că schimbarea senatorului este una ”firească”.

Citiți și Șerban Nicolae, dezvăluiri după execuția din PSD: Mi s-a spus că răul pe care l-am făcut eu e mai mare decât OUG 13

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close