Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: ”Guvernul trece, Cîțu președinte la Senat, PSD preia Camera Deputaților”

Radu Tudor: ”Guvernul trece, Cîțu președinte la Senat, PSD preia Camera Deputaților”

Radu Tudor este de părere că PNL se pregătește de o nouă structură de putere în Guvern și Parlament prin nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier și că este foarte probabil ca șefia Camerei Deputaților sa revină Partidului Social Democrat.

Radu Tudor: ”Guvernul trece, Cîțu președinte la Senat, PSD preia Camera Deputaților”
de Laura Dinu    |    21 Oct 2021   •   14:24

”Prin nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru poziția de prim ministru, PNL se pregătește de o nouă structura de putere în Guvern și Parlament.

Guvernul va fi format după negocieri între Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, PNL si UDMR.

Florin Cîțu are șanse mari să preia șefia Senatului, devenind astfel numărul 2 în stat.

Cu un număr important de deputați, PSD influențează decisiv alegerea președintelui Camerei Deputaților.

Fără voturile USR, PNL nu poate avea șefia ambelor camere. Drept pentru care, dacă PSD va sprijini învestirea Guvernului Ciucă, e foarte posibil ca șefia Camerei Deputaților sa revină PSD.

Vom vedea dacă aceasta poziție va fi ocupată de Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu. Având în vedere declarațiile repetate ale lui Ciolacu potrivit cărora pentru el este suficient faptul ca este “șef la ciuma roșie”, Grindeanu are șanse mari sa devina nr 3 în stat.

Într-un desfășurător politic precum cel descris mai sus, PSD ar putea da votul de învestitură guvernului Ciucă, urmând apoi să negocieze orice măsură a cabinetului, ce nu poate trece de Camera Deputaților fără sprijinul PSD, care își va impune măsurile anunțate deja într-un decalog”, scrie Radu Tudor pe blogul personal

×
Subiecte în articol: radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close