Antena 3 CNN Politică Raicu îl contrazice pe Prigoană: Capitala nu are bani pentru a întreţine Palatul Parlamentului

Raicu îl contrazice pe Prigoană: Capitala nu are bani pentru a întreţine Palatul Parlamentului

Raicu îl contrazice pe Prigoană: Capitala nu are bani pentru a întreţine Palatul Parlamentului
Sursa foto: Mircea Raicu
26 Mai 2010   •   14:54

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu a criticat, miercuri, ca neoportună propunerea deputatului PDL Silviu Prigoană privind trecerea în administrarea CGMB a Casei Poporului. El a avertizat că în prezent Bucureştiul nu are resurse pentru a susţine întreţinerea şi funcţionarea unei astfel de clădiuri ?mastodont?.
Viceprimarul democrat-liberal a apreciat că în cazul în care în Casa Poporului există spaţii libere nefolosite, "nimeni nu împiedică conducerea Camerei Deputaţilor" să angajeze prin concurs o companie care să managerieze clădirea şi care să facă rentabile spaţiile nefolosite, aducând astfel finanţare acestui imobil.
"Această propunere nu este oportună. Bucureştiul nu poate să se încarce cu o asemenea clădire Ťmastodontť, pentru că nu există resurse pentru a susţine o astfel de clădire", a declarat Mircea Raicu, citat de Mediafax.
Călin Murg, preşedintele de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti a afirmat , la rândul său, că în acest an de criză municipalitatea trebuie să investească în spitale, şcoli şi grădiniţe, dar şi în proiecte de infrastructură ca Pasajul Basarab sau alte proiecte începute de administraţia publică municipală.
Deputatul PDL Silviu Prigoană propune printr-un proiect legislativ ca Palatul Parlamentului să treacă treptat în administrarea CGMB până la 1 ianuarie 2012. În paralel, Legislativul ar urma să se mute în clădirea de pe Bulevardul Unirii care în prezent are destinaţia de mall cultural şi se află în administrarea Ministerului Culturii.
Cădirea Palatului Parlamentului ar urma să primească o destinaţie comercială, spaţiile sale putând fi scoase la licitaţie pentru închiriere sau concesionare, mai propune parlamentarul PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close