Antena 3 CNN Politică Ramona Mănescu a devenit vicepreşedinte al liberalilor europeni

Ramona Mănescu a devenit vicepreşedinte al liberalilor europeni

Ramona Mănescu a devenit vicepreşedinte al liberalilor europeni
Sursa foto: Foto: Arhiva personala
10 Noi 2012   •   20:45

Ramona Mănescu a devenit, astăzi, Vicepreşedinte al Liberalilor Europeni. Europarlamentarul PNL a obţinut 240 de voturi pentru acest post de conducere din cadrul ALDE, la Congresul Partidului care a avut loc la Dublin, Irlanda.

"Sunt foarte onorată de încrederea pe care mi-au acordat-o colegii liberali din toata Europa dar, în acelaşi timp, sunt conştientă că această postură presupune multe responsabilităţi. Funcţia de vicepreşedinte ALDE este deosebit de importantă pentru că acest partid a fost cel mai constant susţinător al României pe tot parcursul procesului de integrare în Uniunea Europeană iar votul pe care l-am primit astăzi reprezintă o dovadă în plus în acest sens", a declarat Ramona Mănescu.

"Din acest moment România va mai avea o voce puternică în rândul liderilor europeni care să susţină interesele României", a completat europarlamentarul.

"Ca Vicepreşedinte al liberalilor europeni voi lucra pentru consolidarea relaţiillor externe ale ţării noastre, ale PNL, dar şi pentru a promova soluţiile liberale atât de necesare în această perioadă de criză economică. Ţara noastră are nevoie de sprijin politic şi de aceea sunt foarte bucuroasă că am primit astăzi votul colegilor mei, pentru a munci în echipa de conducere  a acestui mare partid european".

ALDE reuneşte peste 40 de partide politice cu doctrina liberală iar grupul său parlamentar este al treilea ca mărime, în Parlamentul European.

Ramona Mănescu este al doilea liberal, din România, care ocupa acest post în conducerea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Europa (ALDE) după ce fostul preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu a câştigat două mandate în 2003 şi 2005.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close