Antena 3 CNN Politică Ramona Mănescu: Băsescu dezinformează, CE nu a făcut audit, România nu poate fi penalizată

Ramona Mănescu: Băsescu dezinformează, CE nu a făcut audit, România nu poate fi penalizată

Ramona Mănescu: Băsescu dezinformează, CE nu a făcut audit, România nu poate fi penalizată
Sursa foto: basescu
23 Apr 2010   •   16:15

Eurodeputatul PNL Ramona Mănescu susţine că preşedintele Băsescu i-a dezinformat pe români când a declarat, joi, la plecarea spre Bruxelles, că au fost făcute controale în 2007 şi 2008 în urma cărora Comisia Europeană va penaliza România.

"Preşedintele Traian Basescu i-a dezinformat, din nou, pe români! La plecarea spre Bruxelles seful statului declara foarte vehement că România va primi cartonaş roşu de la Comisia Europeană, pe motiv că în anii 2007 şi 2008 am cheltuit banii europeni iresponsabil. Aceste afirmaţii denotă faptul că preşedintele României fie era în necunoştinţă de cauză, fie din rea credinţă a încercat să manipuleze opinia publică. La finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, şeful statului român nu a mai făcut aceleaşi declaraţii care au creat confuzii", arată eurodeputatul PNL într-un comunicat remis Mediafax.

Ea menţionează că "în realitate, Comisia Europeană nu a făcut încă nici un audit pe operaţiuni".

"Nu există corecţii financiare pentru anii 2007, 2008 sau 2009 şi, deci, este foarte clar că România nu ar avea cum să fie penalizată din acest punct de vedere în ceea ce priveşte fondurile structurale. În acest fel, preşedintele Traian Basescu a încercat sa facă şi la Bruxelles ce face, în mod constant, în ţară: să abată atenţia de la incompetenţa Guvernului PDL aruncând vina asupra Guvernului PNL", notează Ramona Mănescu,citată de Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la Bruxelles, la un dejun de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Vom discuta despre probleme legate de politica agricolă comună, dar şi despre probleme punctuale pe care România le are, având în vedere că, în urma controalelor efectuate pe cheltuielile din 2007 şi 2008, România ar avea de plătit penalităţi, adică reduceri din finanţare, de 42 de milioane de euro pentru 2007 şi 42 de milioane pentru 2008", declara Traian Băsescu, joi dimineaţă, la Aeroportul Henri Coandă, înainte de a pleca spre Bruxelles.

El adăuga că la întâlnirea de lucru cu Barroso va încerca să găsească soluţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ramona manescu Comisia Europeana
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close