Antena 3 Politică Rareș Bogdan, convins să își trimită copilul la școală: "Pandemia va ține mult și bine"

Rareș Bogdan, convins să își trimită copilul la școală: "Pandemia va ține mult și bine"

de Dan Gabor    |    08 Sep 2020   •   17:20
Rareș Bogdan, convins să își trimită copilul la școală: "Pandemia va ține mult și bine"
Sursa foto: Hepta

Rareș Bogdan spune că a luat decizia de a-și trimite fiul la școală. Europarlamentarul PNL afirmă că oamenii trebuie să se obișnuiască să trăiască atât cu noul coronavirus, cât și cu respectarea regulilor de protecție sanitară impuse de autorități.

„Abia aștept să-l duc la școală. De șase luni a făcut școală doar online, de două luni e în vacanță, abia așteaptă și el să meargă la școală. Am încredere că lucrurile vor intra în normal și îi invit pe toți românii să înțeleagă că, din păcate, trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus, cel puțin până va apărea vaccinul.

M-am uitat pe un studiu chiar în seara asta și 74% dintre părinții celor 3.200.000 de elevi își doresc să-și ducă copiii să facă școală în sălile de clasă, sigur, respectând toate normele de igienă, de distanțare, dar în sălile de clasă.

14% dintre români doresc să facă copiii lor doar școală online, iar diferența de până la 100% doresc să fie sistemul mixt”.

Rareș Bogdan subliniază că este inadmisibil ca o generație de elevi să fie pierdută din cauza pandemiei de coronavirus.

Rareș Bogdan: "Nu ne putem permite să ratăm o generație"

”Eu am fost mult în țară, copiii sunt în fața blocului, dacă e să luăm distanțarea, nu va fi mai puțin la școală. Copiii trebuie să facă școală, fără școală, un popor se îndobitocește.

Sunt de acord că ar fi necesar ca în următoarele zile cei care au ținut stindardul părții de comunicare pe zona medical-sanitară în aceste cinci luni de pandemie, să fie mai prezenți în spațiul public pentru că nu va putea suplini premierul, ministrul Învățământului, vicepremierul această lipsă a domniilor lor.

Există o anumită teamă. Vedem ce s-a întâmplat în Franța, Marea Britanie a decis începerea școlilor cu orice risc, statul New York a decis începerea școlilor cu orice risc.

Probabil aceștia (cei care se tem – n.r.) se gândesc la ce se poate întâmpla, la cât de multe infectări vor fi, dacă se vor închide săli de clasă sau se vor suspenda pe două săptămâni cursurile și vor trece pe online. Nu putem să ne permitem să ratăm o generație, nu se poate așa ceva. Această pandemie va ține mult și bine”, a declarat europarlamentarul liberal, la B1TV.

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close