Antena 3 CNN Politică Războiul PDL Ilfov - Oprea: Primarii îi cer lui Boc garanţii împotriva prefectului Baranga

Războiul PDL Ilfov - Oprea: Primarii îi cer lui Boc garanţii împotriva prefectului Baranga

Războiul PDL Ilfov - Oprea: Primarii îi cer lui Boc garanţii împotriva prefectului Baranga
Sursa foto: Gabriel Oprea
08 Ian 2010   •   17:16

Democrat-liberalii nu vor pune batista pe ţambal şi nu vor da uitării conflictul din trecut cu Gabriel Oprea decât dacă conducerea partidului va da garanţii că primarii şi aleşii lor locali nu vor fi dezavantajaţi şi nu vor suferi repercursiuni în urma instalării lui Doru Barangă, un apropiat al actualui ministru al Apărării ca prefect al judeţului, susţin surse democrat -liberale. Nemulţumiţi că Emil Boc nu a ţinut seama de dorinţa lor de a numi un prefect provenit din rândurile filialei, democrat-liberalii ilfoveni au decis astăzi, într-o discuţie informală, să se deplaseze luni cu jalba la şedinţa BPN a partidului. În funcţie de decizia pe care conducerea centrală a PDL o va lua în acest caz, organizaţia PDL Ilfov se va reuni, luni, după amiază în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, pentru a decide căile de urmat.
Coform surselor politice citate, cei de la PDL Ilfov încă mai speră că Baranga ar putea fi înlocuit cu Valentin Delcea, apropiat al filialei, eliberat din funcţia de prefect al judeţului Ilfov, mai ales că omul lui Oprea va exercita temporar funcţia, până la organizarea concursului pentru acest post.
Dan Cornel Baranga a fost numit temporar în funcţia de prefect al judeţului Ilfov, până la organizarea concursului pentru ocuparea definitivă a concursului pentru ocuparea acestui post, conform unei Hotărâri de Guvern publicate, vineri, în Monitorul Oficial.
Nervi, tensiuni, temeri de răzbunari în rândurile PDL Ilfov care de-a lungul întregii săptămâni au creat o presiune intensă asupra premierului Emil Boc ameninţând chiar cu demisiile din partid, dacă interesele filialei vor fi sacrificate pentru asigurarea voturilor grupului independenţilor lui Oprea la adoptarea proiectului de buget în Parlament.
Strategia ilfovenilor nu a dat roade. Baranga a fost instalat cu titlu temporar prefect, după ce Boc a încercat totuşi să-l momească fără succes pe Oprea cu perspectiva unor posturi similare la nivelul altor judeţe.
Iritaţi, liderii PDL Ilfov au decis să ia problema în propriile mâini. Deşi este una din organizaţiile fruntaşe, filiala nu are reprezentanţi în BPN-ul partidului. Drept urmare, într-o discuţie informală care a avut loc în aceată după amiază parlamentari şi lideri ai organizaţiei au decis să meargă la şedinţa conducerii PDL de luni pentru a-şi expune păsurile şi a obţine o soluţie la doleanţele aleşilor locali pe care îiireprezintă.
Potrivit senatorului PDL de Ilfov, Iulian Urban primarii şi viceprimarii din Ilfov, mulţi dintre ei provenind din rândurile PSD, au avut în trecut conflicte grele cu Gabriel Oprea şi se simt nedreptăţiţi şi frustraţi de impunerea unui prefect care va servi intereselor acestuia şi chiar unei posibile acţiuni de retaliere.
"Luni la Biroul Permanent Naţional al partidului vom aduce în discuţie această problemă pentru a se găsi o soluţie la frustrarea şi nedreptatea resimţită de către primarii noştri. În funcţie de decizia luată vom convoca luni Biroul Permanent Judeţean la Ilfov, pentru a adopta şi noi o soluţie în acest sens", ne-a declarat Urban.
Senatorul a refuzat să precizeze dacă varianta demisiei parlamentarilor şi a unor primari ilfoveni mai este luată în considerare în cazul unui eventual refuz al conducerii centrale în a le rezolva doleanţele.
"Aşteptăm să vedem ce decizie va lua Biroul Permanent Naţional. Chestiunea aceasta a plecat de la sentimentul de frustrare şi nedreptate pe care l-au resimţit primarii, viceprimarii şi consilierii noştri. Am fost solidari cu nemulţumirea lor date fiind bătăliile purtate cu domnul Oprea de-a lungul a şase cicluri electorale" a explicat Urban.
Potrivit unor surse democrat-liberale, varianta demisiilor la nivelul PDL Iulfov este exclusă, fiind cel mult o strategie de presiune. Conducerea PDL Ilfov va solicita însă liderului Emil Boc garanţii că prefectul Dan Cornel Baranga nu se va implica sau va acţiona în vreun fel pentru a afecta acţiunile primarilor din judeţ.
Democrat-liberalii se tem că numirea lui Baranga îi va oferi lui Oprea posibilitatea reglării unor conturi şi a unor răni rămase încă deschise după confruntările politice din trecut când actualul ministru al Apărării era liderul filialei social-demnocrate şi principalul adversar al democrat-liberalilor la nivelul acestui judeţ.
Pentru a preveni un astfel de scenariu, democrat-liberalii ilfoveni au de gând să ceară asigurări lui Boc că noul prefect va fi schimbat la primul semn că un primar PDL din judeţ va fi discriminat sau văduvit de fonduri.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close