Antena 3 CNN Politică Reacția lui Cioloș după demisia lui Ludovic Orban

Reacția lui Cioloș după demisia lui Ludovic Orban

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat, luni seară, că dacă președintele Klaus Iohannis îl va propune pentru funcţia de premier, este pregătit să îşi asume această responsabilitate.

Reacția lui Cioloș după demisia lui Ludovic Orban
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    07 Dec 2020   •   20:45

„Dacă preşedintele mă va desemna, sunt gata să-mi asum această responsabilitate”, a spus Dacian Cioloș, la Digi 24.

Acesta s-a arătat hotârât să îți asume această funcție.

„Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere (de premier - n.r.). Deci eu, dacă preşedintele mă va desemna, sunt gata să-mi asum această responsabilitate, nu o fac de dragul de a arunca un nume”, a spus Cioloș.

Dacian Cioloș a adăugat că președintele României trebuie să facă „nişte calcule să vadă în jurul cui se poate construi o majoritate”.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că a decis să își depună mandatul de premier.

„Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis- odată exprimată decizia cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern”, spune Ludovic Orban.

Liderul PNL a adpugat că România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voința românilor care-și doresc modernizarea și dezvoltarea României.

„Decizia mea vreau să arate un lucru foarte clar- nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern foarmat din formațiunile politice de centru-dreapta, care susțin cu claritate orientarea euroatlantică a României și care vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție și să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare dintre cetățenii români”, a spus Ludovic Orban.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close